blank

Israel anunță depășirea pragului de 1 milion de turiști, dintre care 4000 au fost din România, în 2022!

0 441

La puțin peste patru luni de când s-au ridicat restricțiile de coronavirus care limitau intrarea în Israel, Israelul anunță depășirea pragului de 1 milion de turiști după reluarea turismului post-pandemic. Turistul cu numărul “1 milion” a fost întâmpinat la aterizarea pe aeroportul Ben Gurion de Ministrul Turismului și de reprezentanții Ministerului Turismului și se numește Belinda Desoyo Lee Marcelo, în vârstă de 53 de ani, rezidentă a Emiratelor Unite.

Industria turismului a fost grav afectată de pandemie, dar actuala redresare a turismului incoming depășește acum prognozele. Numărul de turiști care sosesc este în creștere și, odată cu acesta, cresc și veniturile din turism în economia israeliană.

Potrivit statisticilor publicate, turismul de incoming a atins 244.500 de intrări de turişti în iunie 2022, cu doar 33% mai puţin decât recordul stabilit în iunie 2019. Pe baza tendinţei de redresare a turismului de incoming, este de aşteptat ca până la 2 milioane de turişti să sosească în Israel până la sfârșitul anului 2022.

Ministrul Turismului, Yoel Razvozov, a salutat turistul cu numărul 1 milion la sosirea pe aeroportul Ben Gurion: „La început, ne-am gândit și am sperat că președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden va fi turistul cu numărul 1 milion care va sosi în Israel în 2022, dar încă o dată am depășit prognoza.

Iată-ne, întâmpinând turistul cu numărul 1 milion care a intrat în Israel anul acesta. Anul trecut, spațiul nostru aerian a fost închis, au existat restricții corona, și am avut îngrijorări serioase cu privire la turismul incoming. În ciuda situației, nu am vrut să renunțăm.

Am muncit din greu pentru a deschide industria și am readus la viață industria turismului în ciuda provocărilor. Spre bucuria mea, spre deosebire de toate previziunile pesimiste de până acum, putem vedea astăzi că turismul a reînflorit în Israel. Un milion de turiști aduc bani în economia israeliană, creează oportunități de locuri de muncă în toată țara și oferă un mijloc de trăi pentru familii întregi. Acum așteptăm cu nerăbdare să ne îndeplinim următorul obiectiv pe care l-am stabilit pentru industrie: 10 milioane de turişti în 2030.”

Peste 4.000 de turiști români au vizitat Israelul in luna iunie, 2022

Imediat după ridicarea restricțiilor de călătorie in Israel, turiștii români și-au și rezervat primele vacanțe în Israel. Românii sunt în top 7 națiuni care au călătorit în Israel în luna Iunie, depășind state precum Canada și Brazilia în ceea ce privește numărul de turiști care călătoresc în Țara Sfântă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.