Internetul, esenţial pentru turişti. Vezi câţi turişti aleg pachete cu Wi-Fi inclus!

0 578

Am ajuns să fim dependenţi de internet. Oriunde călătorim, căutăm WI-FI şi vrem să fim conectaţi cu prietenii virtuali, cu cei dragi, să fim la zi cu informaţiile, dar internet înseamnă şi utilizarea de aplicaţii utile în travel, divertisment etc. În călătoriile noastre, indiferent de natura lor, internetul este indispensabil. Personal aş putea renunţat la internet, dar uneori nu renunţă el la mine. Business-ul este legat de internet, iar acesta nu ia pauză.


Conform unui studiu făcut de Paravion, internetul prin Wi-Fi este o cerinţă obligatorie pentru turismul de business şi leisure, atât în România, cât şi în străinătate. În ţară, peste 85% din hoteluri asigură Internet gratuit prin Wi-Fi, acesta fiind un criteriu esențial pentru oaspeți atunci când aleg unde să se cazeze. Pe de altă parte, în afara graniţelor, 80% dintre hoteluri asigură acces la Internet, dar multe dintre acestea o fac contra cost, prețurile variind între 10 și 30 euro pe zi.

internet-wi-fi

Potrivit agenției, oraşele Ploiești, București, Timișoara, Galați, Constanța și Cluj-Napoca sunt sunt principalele puncte pe harta turismului de afaceri, totodată acestea asigurând cea mai bună conexiune la Internet prin Wi-Fi. Majoritatea turiștilor străini vin în România în interes de afaceri, iar asigurarea conexiunii la Internet prin Wi-Fi este o cerință 100% obligatorie pentru turismul de business.

Și turiștii străini, care vin în țara noastră în scop personal, caută hoteluri cu Wi-Fi inclus în pachetele de cazare. Datele Paravion arată, de asemenea, că peste 80% dintre turiştii străini rezervă pachete turistice cu acces gratuit la internet.

În ceea ce-i privește pe românii care călătoresc în străinătate, și ei aleg, cu precădere, hotelurile care asigură conexiune gratuită la internet. Această cerință este valabilă atât pentru cei care se deplasează în afara țării în interes de afaceri, cât și pentru românii care merg în concedii de odihnă.

Profilul turistului român dependent de internet arată cam aşa: media de vârstă de până în 40 de ani, care doreşte conectare permanentă, atât în scopuri personale, cât și profesionale. Dacă în urmă cu 3 ani, circa 60% dintre aceştia solicitau hoteluri cu Wi-Fi asigurat, astăzi procentul a crescut la peste 80%.

Potrivit studiului, peste 80% dintre hotelurile din afară asigură acces la Internet pentru turiști, gratuit sau contra cost, însă sunt diferențe de la o țară la alta. Cele mai ridicate costuri de acces la Internet le găsim în SUA, Madagascar sau Cuba. Aici accesul este asigurat în proporție destul de ridicată, însă la tarife pe măsură. Internet scump găsim și în Mozambic, Africa de Sud și Malawi. La polul opus se află Elveția, Luxemburg sau Japonia, unde tarifele pentru acces la Internet sunt printre cele mai mici față de media practicată în alte țări.

Şi ca o completare la acest studiu: internet ca în România nu găsim nicăieri în lume. Nu degeaba, Bernie Sanders, candidatul democrat la prezidențialele SUA, a afirmat că serviciile de Internet din București sunt mai rapide decât cele din Statele Unite.

Mai nou, vrem wi-fi şi în timpul călătoriei. Tot mai multe companii aeriene au început să ofere acces la internet şi telefonie la peste 10 000 metri altitudine. În prezent, pachetele sunt limitate ca volum de date, iar tarifele pornesc de la 5-10 EURO şi pot ajunge la 50 EURO şi chiar 100 EURO. Da, dar plăcerea de a posta un selfie de la înălţime face toţi banii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.