Informare: terminalele de comandă TAXI din Aeroportul Otopeni au fost scoase din funcțiune.

0 2.984

Conform anunțului operatorilor de taximetrie, de la data de 1 august 2020, terminalele de comandă TAXI din aeroportul Henri Coandă au fost scoase din funcțiune.

„Ne cer 13.000 de euro pe lună pentru o perioadă în care aeroportul nu a funcţionat şi, evident, noi nu am avut comenzi. Conducerea executivă a înţeles situaţia, dar nu a avut ce face fiindcă solicitarea a venit de la consiliul de administratie. Noi am notificat compania de aeroporturi încă de pe 17 martie că nu vom putea achita pentru că nu avem clienţi de la Otopeni, dar ei nu au luat nicio decizie în acest sens. La un moment dat ne-au propus să plătim 50 la sută, dar nu suntem de acord fiindcă aeroportul era pustiu. Aşa că de la 1 august scoatem aparatele din priză şi nu mai luăm comenzi”, a precizat preşedintele COTAR.

Serviciile oferite pasagerilor nu au de suferit (așa zic reprezentanții aeroportului), întrucât vor rămâne la dispoziția acestora autoturismele TAXI cu preț maximal de 2,29 lei/km, care pot fi găsite în stația din fața aerogării Sosiri. Însă măsura va aduce prejudicii buzunarelor călătorilor. Una e 1.39 lei/km și alta e 2.29 lei/km.

Autoturismele TAXI, existente pe esplanada aeroportului la SOSIRI, funcționează conform legii și la fel ca pe marea majoritate a aeroporturilor lumii, pe principiul “primul venit, primul plecat în cursă”. (Tot în zona Sosiri, dar în alte stații, pot fi găsite și taximetre de 3,50 lei/km)

Reprezentanții Aeroportului Henri Coandă precizează că atât autoturismele TAXI cât și conducătorii acestora au trecut printr-o procedură de autorizare și se află sub controlul direct al administrației aeroportului. Orice neregulă/nemulțumire trebuie adusă imediat la cunoștința dispecerilor TAXI, care vor lua măsuri imediate pentru remedierea situației, inclusiv prin interzicerea definitivă a accesului în stații pentru taximetriștii incorecți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.