Informare pentru Tanzania – Zanzibar: se recomandă kit-medical împotriva malariei și test negativ pentru infecția cu COVID-19

0 1.134

În această perioadă a anului, călătoriile în destinațiile exotice sunt foarte căutate de români. Printre preferatele turiștilor se regăsește și Zanzibar, insulă a arhipelagului Zanzibar, Tanzania.Înainte de a pleca în călătoria mult visată în Zanzibar, autoritățile vă recomandă să vă luați măsuri pentru siguranța voastră.

Se recomandă test negativ pentru infecția cu COVID-19

Se recomandă insistent cetățenilor români care călătoresc în Zanzibar să dețină un test negativ pentru infecția cu COVID-19 la sosirea în Tanzania.

Legat de partea medicală, MAE mai recomandă o serie de măsuri. Se recomandă ferm încheierea unor asigurări de călătorie, medicale și de viață, dacă doriți să călătoriți în Republica Unită Tanzania.

Sistemul medical din Republica Unită Tanzania este compus din: sistemul de stat și cel privat. Asistența medicală privată oferă condiţii de calitate, la un nivel adecvat de performanță.

MAE recomandă insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei.

Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitaţi să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva Febrei Galbene, la intrarea în aceste ţări (Kenya, Uganda, Rwanda,Tanzania, Burundi).

MAE recomandă să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți spre ţările CAE pentru a verifica dacă aceștia solicită Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen în trecut.

Malaria este destul de răspândită în Republica Unită Tanzania.

Malaria este destul de răspândită în Republica Unită Tanzania. MAE recomandă să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit-medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor, cum ar fi spray-uri, plase sau aparate electrice.

Cetăţenii români, care doresc să călătorească în Republica Unită Tanzania sau se află deja pe teritoriul acestui stat, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Kenya (Adresa: Eliud Mathu Street 1119, Runda, P.O. Box 63240-00619, Nairobi, Kenya).Recomandăm tuturor cetățenilor români să-și anunțe prezența în regiune la Ambasada României la Nairobi folosind email-ul [email protected] (Nume, Prenume, data nașterii şi numărul de telefon mobil).

Mai multe informații găsiți pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe! Găsiți informații utile și recomandări pe site-ul guvernamental britanic cu privire la călătoriile în Tanzania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.