INFO: A fost actualizata lista tarilor din zona rosie (carantina institutionalizata)

0 13.476

Pandemia de Coronavirus se extinde alarmant de repede în fiecare zi. Mii de cazuri noi sunt anunțate peste tot în lume, dar preponderent în Europa. Până în prezent, 950,430 de persoane au fost depistate cu noul virus COVID-19, dintre care 48,276 au murit, iar 202,627 s-au vindecat.În România, autoritățile au raportat 2738 de cazuri cu COVID-19, dintre care 94 au decedat și 267 s-au vindecat.

Institutul Național de Sănătate Publică din România a actualizat lista tărilor aflate în zona roșie. Toți cetățenii, care vin din aceste țări, vor intra în carantină instituționalizată. Iată lista țărilor din zona roșie: Austria, Belgia, Elvetia, Franţa, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA, Turcia. După cum se poate observa, China și Coreea de Sud au fost eliminate din zona roșie.

Lista tarilor din zona rosie

Lista tarilor din zona rosie

Toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile, sub atenta monitorizare a autorităților. Aceste persoane nu au voie să iasă din casă. Conform ordonațelor militare, persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu vor fi duse în carantină instituționalizată și obligate să plătească cheltuielile aferente.

Menționăm faptul că au fost prelungite perioadele de suspendare a zborurilor din / spre Italia și Spania. De asemenea, sunt suspendate zborurile spre Franța și Germania.

În acest moment, din / spre România mai sunt operate câteva zboruri regulate, în special spre destinații din Marea Britanie. Doar că în contextul actual, cu Marea Britanie intrată pe zona roșie, nu excludem să vedem și aceste zboruri suspendate. Revenim cu informații!

FOTO cover: https://covid19.geo-spatial.org/dashboard/main

Leave A Reply

Your email address will not be published.