blank

Industria aviaţiei civile în creştere – Airbus a prezentat un avion concept (video)

0 668

În 2010, Airbus a lansat proiectul „The Future by Airbus” şi, în cei doi ani, a interacţionat cu peste 1.75 milioane de oameni din 192 de ţări, pe la diferite evenimente, congrese şi online.

Rezultatele sunt impresionante şi chiar optimiste. 63% dintre participanţii la nivel global au declarat că vor călătorii mai mult. Aproximativ 60% au mărturisit că social media, mass-media, reţelele sociale nu vor înlocui dorinţa omului de a interacţiona face to face, iar asta implică mişcare. 93% doresc avioane mai fiabile şi mai prietenoase cu mediul.

Charles Champion, Inginer Vicepreşedinte Executiv Airbus, a declarat că aviaţia poate fi considerată o adevărată reţea World Wide Web. Lumea a ţesut o reţea impresionantă de zboruri care generează creşteri sociale şi economice. Industria aviaţiei înseamnă 57 milioane locuri de muncă, 35% din comerţul mondial şi 2.2 miliarde de dolari din PIB-ul mondial anual.

Dorinţele oamenilor au dus la crearea unei aeronave concept. Airbus a prezentat-o în ajunul Farnborough International Airshow.

Cam aşa ar putea arăta aeronava anului 2050, poate chiar 2030 dacă tehnologia va continua să se dezvolte cu aceeaşi viteză ca şi până acum. Oamenii doresc aeronave cu un consum redus de combustibil, cu emisii de carbon cât mai puţine şi să fie silenţioase. Unii mizează pe aeronave 100% reciclabile.

Airbus investeşte sume uriaşe în cercetare şi dezvoltare. Caută soluţii pentru a realiza avioane cât mai fiabile şi mai prietenoase cu mediul. Aşa au apărut noile modele ca Airbus A380, A320, A320neo şi chiar noul A350 XWB (spaţiu mai mult la bord şi motoare mai puternice, dar cu un consum de 25% mai mic la combustibil).

La nivel global, industria aviatică a redus consumul de combustibil şi a emisiilor CO2 cu 70%, iar zgomotul cu 75% în ultimii 40 de ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.