blank

Incident zborul SWA1380 Southwest Airlines – motorul a explodat, o persoană a decedat

Pe 17 aprilie 2018, un Boeing 737-700 Southwest Airlines, care opera zborul WN1380, a aterizat în regim de urgență în Philadelphia. Motorul stând al aeronavei a explodat, bucăți din acesta lovind cu putere fuselajul aeronavei. Un geam a fost spart, ceea ce a dus la depresurizarea cabinei, iar o pasageră aflată în dreptul acestuia a fost pe jumătate trasă afară. Ulterior, aceasta a decedat la spital.

0 3.032

Pe 17 aprilie 2018, un incident nefericit a avut loc pe zborul SWA1380, de pe ruta New York – Dallas. Motorul stâng (Nr.1) al aeronavei Boeing 737-700 Southwest Airlines a explodat. În urma deflagrației, bucăți din motor au lovit fuselajul, iar un geam a fost spart. Cabina a fost depresurizată, iar o pasageră aflată în dreptul geamului a fost pe jumătate trasă afară.

Incident zborul WN1380 Southwest Airlines

Piloții au luat decizia de aterizare în regim de urgență în Philadelphia. S-a aterizat într-un motor, în deplină siguranță. Avionul a fost așteptat la sol de echipajele de intervenție.

La bord se aflau 143 de pasageri și 5 membri ai echipajului. 7 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în aeroport. Din păcate femeia, care a fost aspirată parțial afară, a murit la spital.

Comandantul aeronavei a fost Tammie Jo Shults, femeie pilot în vârstă de 56 de ani. Aceasta și-a păstrat sângele rece, a acționat rapid și conform procedurilor, aducând la sol avionul cu 148 de persoane.

Este văzută ca un adevărat erou. Tammie Jo Shults este fost pilot militar pe avioane de vânătoare și prima femei pilot care a zburat la manșa unui F-18. A reușit să-și păstreze calmul, iar pasageri îi mulțumesc pentru măiestria cu care a reușit să aducă la sol avionul.

Incidentul este anchetat de National Transportation Safety Board (NTSB). Autoritățile au catalogat incidentul ca fiind unul neobișnuit, dar extrem de grav. Din 2012 și până în prezent, publicația AirlinesTravel a mai prezentat incidente cu motoare explodate sau dezintegrate, dar acesta este primul în urma căruia un pasager a decedat.

Conform primelor informații apărute în presa internațională, motorul avea urme grave de uzură, iar pala 13 a ventilatorului a fost ruptă complet. Însă mai sunt multe alte elemente de investigat. Motorul deteriorat va fi supus unei anchete amănunțite.

Să vă spunem câteva cuvinte și despre avion. Este vorba de un 737-700 Southwest Airlines, indicativ N772SW. Aeronava are 17 ani și 10 luni. Primul zbor l-a operat pe 26 iunie 2000. Propulsia este asigurată de 2 motoare CFM56-7B24.

Vom reveni cu informații în funcție de anchtea autorităților.

Leave A Reply

Your email address will not be published.