Incident zbor 0B9301 Blue Air Bucureşti – Barcelona via Cluj: Comunicat de presă Aeroport Cluj-Napoca

0 487

Update 14:20: Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost redeschisă traficului aerian începând cu ora 13.45.

Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor.

Boeing-737-400-YR-BAS-Incident

În jur de ora 13:00, la aproximativ 5 ore de la incidentul în care a fost implicată aeronava Boeing 737-400 (YR-BAS), Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca a emis un scurt comunicat de presă.

Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj este închisă traficului aerian datorită unui incident care a avut loc azi, 07 ianuarie 2016, aproximativ la ora 08:00. Incidentul nu s-a soldat cu vătămarea vreunei persoane și nici nu au fost înregistrate pagube materiale.

În incident a fost implicat un avion B737-400 al companiei Blue Air care opera o cursă charter pe ruta Otopeni – Barcelona, cu escală pe Aeroportul Internaţional Cluj. La bordul aeronavei se aflau în momentul incidentului 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Aeronava a aterizat în condiţiile unei piste corespunzătoare din punct de vedere operaţional şi a ieşit la capătul 07 al pistei, în afara suprafeţei betonate. Pista aeroportului este momentan închisă traficului conform procedurilor standard de aviație civilă în astfel de situații.

Începând cu ora 06:17, până în momentul incidentului, au fost operate un număr de 7 zboruri.
Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.