Incident zbor 0B9301 Blue Air Bucureşti – Barcelona via Cluj: Comunicat de presă Aeroport Cluj-Napoca

0 599

Update 14:20: Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost redeschisă traficului aerian începând cu ora 13.45.Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor.

Boeing-737-400-YR-BAS-Incident

În jur de ora 13:00, la aproximativ 5 ore de la incidentul în care a fost implicată aeronava Boeing 737-400 (YR-BAS), Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca a emis un scurt comunicat de presă.

Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj este închisă traficului aerian datorită unui incident care a avut loc azi, 07 ianuarie 2016, aproximativ la ora 08:00. Incidentul nu s-a soldat cu vătămarea vreunei persoane și nici nu au fost înregistrate pagube materiale.

În incident a fost implicat un avion B737-400 al companiei Blue Air care opera o cursă charter pe ruta Otopeni – Barcelona, cu escală pe Aeroportul Internaţional Cluj. La bordul aeronavei se aflau în momentul incidentului 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Aeronava a aterizat în condiţiile unei piste corespunzătoare din punct de vedere operaţional şi a ieşit la capătul 07 al pistei, în afara suprafeţei betonate. Pista aeroportului este momentan închisă traficului conform procedurilor standard de aviație civilă în astfel de situații.

Începând cu ora 06:17, până în momentul incidentului, au fost operate un număr de 7 zboruri.
Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.