blank

Începe fabricarea primului Airbus Beluga XL

2 739

În noiembrie 2014, Airbus a anunţat noul proiect Beluga XL, care cuprinde fabricarea unor aeronave de tip cargo. Astăzi vă anunţăm că a început fabricarea primului Airbus Beluga XL. Momentul a fost marcat de prima tăiere a părții posterioare a fuselajului pentru Beluga XL MSN001, deschizând calea pentru asamblarea finală. Aceasta este programată pentru începutul anului 2017. MSN001 va fi primul Beluga XL care va zbura.

Airbus Beluga XL

Partea posterioară a fuselajului, produsă de Aernnova, va fi prima piesă care urmează să fie livrată la Linia Finală de Asamblare Beluga în Toulouse. Intrarea Beluga XL în serviciu este planificată la mijlocul 2019.

Beluga XL a fost lansat în noiembrie 2014, pentru a răspunde cerințelor cu privire la capacitățile de transport luând în considerare creșterea ratei de producţie pentru A350 XWB. Bazat pe A330-200 Freighter cu o mare re-utilizare de componente și echipamente existente, Beluga XL va fi alimentat cu motoare Rolls Royce Trent 700.

Ca principal beneficiu, flota de avioane Beluga XL va putea transporta cu 30% mai mult comparativ cu actuala flotă. Astfel, proiectul Airbus A350 XWB poate fi sprijinit la capacitate optimă, dar permite şi creşterea ratei de producţie a altor modele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.