blankblank

În noiembrie, aeroportul din Sibiu va fi închis pentru o zi!

0 453

Cu o valoare estimată la 65 de milioane de euro și un termen de finalizare care coincide cu încheierea acestui an, șantierul de extindere a Aeroportului internațional Sibiu a ajuns la jumătate. Atât autoritățile, cât și constructorul dau asigurări că termenul va fi respectat, astfel încât banii europeni nerambursabili contractați pentru această investiție să nu fie pierduți, informează turnulsfatului.ro.

Suntem la un avans al lucrărilor de aproximativ 48%, per total”, spune Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului, în timp ce se afla într-unul din cele două noi corpuri care vor fi integrate în terminalul de la Sibiu.

Declarația a fost făcută în la miezul zilei de miercuri, când s-a ajuns și la jumătatea perioadei de derulare a contractului între Consiliul Județean Sibiu și asocierea condusă de sibienii de la Con-A și din care mai fac parte Bog`Art și, respectiv, UTI Facility Management.

Contract de proiectare și execuție semnat pentru suma de 48,5 milioane de euro în urmă cu un an și care acum a ajuns la valoarea de 64,4 milioane de euro, ca urmare a indexărilor generate de creșterea prețurilor pe piața construcțiilor. 85% din aceste fonduri sunt nerambursabile și aatrase prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în cadrul căruia cheltuielile mai sunt eligibile doar în acest an (de unde și termenul de finalizare a lucrărilor în 31 decembrie 2023).

Potrivit constructorilor de la Con-A, cel mai mare risc în respectarea termenului este ridicat de termenul de livrare a echipamentelor care vor funcționa pe Aeroportul din Sibiu, dar acest risc a început să scadă ca urmare a faptului că au început deja livrările pentru aceste echipamente. „Suntem la jumătatea termenului contractual și tot la jumătate au ajuns și lucrările. Temerile că lucrările ar putea întârzia se risipesc tot mai mult. Avem încredere că va fi respectat termenul”, a declarat și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, instituție în subordinea căreia funcționează aeroportul sibian.

În luna noiembrie, Aeroportul internațional Sibiu va fi închis pentru o zi pentru finalizarea lucrărilor la benzile transportoare pentru bagaje. Până atunci, însă, pasagerii vor observa modificările generate de șantier ca urmare a mutării unor fluxuri în spațiile nou construite. A căror ordine va fi păstrată, în sensul că în partea dinspre oraș a terminalului vor fi zonele de plecări, iar în cea de vest, înspre Cristian, vor fi zonele de sosire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.