În faliment, Virgin Australia se reorganizeaza. Renunță la zborurile lungi și trece la o flotă all Boeing 737.

0 609

Pe 20 aprilie, Virgin Australia a depus cererea pentru a intra în procedura de reorganizare, după aproape 20 de ani de funcționare. Prăbușirea Virginiei Australia este cea mai mare din istoria Australiei.Pe 5 august, Virgin Australia a dezvăluit și planul de reorganizare. Acesta cuprinde disponibilizări în masă, reconfigurarea flotei și închiderea subsidiarei Tigerair Australia.

Virgin Australia se reorganizează

În ciuda problemelor financiare, a găsit totuși un investitor. Este vorba de Bain Capital, o companie specializată în investiții private cu sediul în Boston, Statele Unite. Noul investitor este dispussă ofere securitate financiară companiei Virgin Australia pentru ca aceasta să își continue operațiunile.

Virgin Australia va folosi această oportunitate pentru a construit o nouă companie Virgin Australia mai profitabilă, competitivă și fiabilă. Va începe prin a-și uniformiza flota. Va elimina toate avioanele de tipul ATR-72, Boeing 777 și Airbus A330. Se va focusa pe o flotă all Boeing 737.

Totodată, va concedia 3000 de angajați. Dar cu speranța să-i reangajeze după ce va trece criza generată de COVID-19. Plus noi locuri de muncă dacă totul va decurge conform planului.

Virgin Australia va renunța să mai opereze zboruri lung-curier, focusul principal fiind rețeaua operațională internă și regională.

Bain Capital este o companie specializată în investiții private. Gestionează active în valoare de 105 miliarde de dolari. Promite că acoperi toate datoriile companiei Virgin Australia, inclusiv datoriile către pasagerii afectați de zborurile anulate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.