blank

Importanța asigurării medicale de călătorie pe durata vacanței în străinătate!

0 527

Sunt zece ani de când am început să călătoresc frecvent în prin țară, dar și peste hotare. Am călătorit în scop turistic, de business, la conferințe; am călătorit singur sau împreună cu familia și prietenii. Încă de la prima călătorie în străinătate, am luat asigurarea medicală și asigurarea storno de călătorie. Am fost sfătuit să plec la drum cu aceste asigurări pentru că ”nu se știe niciodată” ce se poate întâmpla, mai ales într-o țară străină.

Vacanța în străinătate poate fi un moment minunat, dar și stresant.

De când ieșim pe ușa casei și până la întoarcere, stăm stresați pe diferite subiecte, cum ar fi să prindem avionul, să ajungem la timp la hotel, să ne descurcăm cu transportul, să ne păstrăm sănătoși și să ne ferim de potențiale pericole etc.

Asigurarea de sănătate este o preocupare majoră atunci când călătorim în țări străine. Este foarte important să fim asigurați când vine vorba de sănătatea noastră pe durata călătoriei, dar și în cazul în care anumiți factori externi și independenți de noi ne strică planurile de vacanță.

Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească în timpul vacanței, iar o problemă de sănătate sau o accidentare poate fi unul dintre cele mai devastatoare evenimente care se pot întâmpla în timpul unei călătorii. Sunt țări în care, fără asigurare medicală, riscați să fiți taxați pentru orice consultație sau act medical, chiar dacă ajungeți la urgențe. Din experiență vă spun că unele servicii medicale sunt scumpe în multe țări europene și extrem de scumpe în țări non-UE.

Asigurarea medicală de călătorie vă protejează financiar împotriva eventualelor costuri medicale de pe parcursul calatoriei, în afara țării. Cu asigurarea medicală de călătorie scapi de grija acestor costuri neprevăzute.

Asigurarea medicala este esențială inclusiv pentru membrii familiei. Cei mai vulnerabili sunt copiii. Ca părinte, vă pot spune că veți face orice ca cel mic să fie bine și alergați la medic la prima problemă de sănătate. Copiii sunt predispuși la indigestie, la iritații, la dureri dentare și chiar la accidente banale.

Nu vreți să-i vedeți pe cei mici cum suferă, mai ales când vine vorba de acele dureri insuportabile de dantură. O asigurare medicală vă poate ajuta să economisiți bani dacă apar probleme de sănătate în călătoriile voastre, dar pentru a vă feri copiii de carii și dureri de dinți, duceți-i la un pedodont (stomatolog pentru copii).

Încă de la apariția dinților de lapte, cei mici trebuie învățați să aibă grijă de dantură prin periajul corect al dinților de cel puțin două ori pe zi, dimineață și seara. Și, pe lângă spălatul pe dinți, este bine să-i duceți la o clinica stomatologica pentru controale de rutină. În acest mod preveniți problemele dentare, cariile și unele probleme ce ar putea să apară când nu vă așteptați, cum ar fi în vacanță.

Asigurarea medicală vă oferă și alte servicii, cum ar fi asistență de urgență 24/7; servicii de repatriere; transport de urgență și multe altele.

Poate mulți dintre voi considerați că vouă nu vi se poate întâmpla astfel de neplăceri, dar mai bine să vă întoarceți acasă cu asigurarea neactivată în loc să fie necesară și să nu o aveți. Călătoriți responsabili! Costurile unei asigurări medicale variază în funcție de țara de destinație, perioada, numărul de persoane și serviciile asigurate. Dar cu siguranță prețul este infim de mic în comparație cu acele costuri care pot apăreaîn cazul unor urgențe medicale. Asigurarea de călătorie nu ține cont de scopul călătoriei, care poate fi turistic sau de afaceri. Protecția oferită de asigurare intră în vigoare la începerea călătoriei si încetează la finalul termenului stabilit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.