IAG Group cumpara Air Europa pentru 1 miliard de euro

0 421

IAG Group și-a exprimat intenția de a achiziționa Air Europa, tranzacție evaluată la 1 miliar de EURO. Este o tranzacție foarte importantă pe piața aeronautică din Europa, dar în special în Spania.

Acordul de achiziție a fost semnat de International Consolidated Airlines Group („IAG”) și Globalia („Globalia”). În baza acordului, IB OPCO Holding S.L. („Iberia”) este de acord să preia în totalitate Air Europa, tranzacție evaluată la 1 miliard de euro (1.1 miliarde dolari).

International Consolidated Airlines Group („IAG”) reunește companiile aeriene British Airways, Iberia, Vueling, LEVEL, Aer Lingus și subsidiarele lor.

IAG Group cumpara Air Europa

În prezent, tranzacția trebuie să primească aprobările necesare de la autoritățile locale și europene. Personal, am dubii că această tranzacție se va finaliza în forma actuală. Consiliul concurenței va avea un cuvânt important de spus. Oricum, conform IAG Group, tranzacția ar putea fi finalizată în a doua jumpătate a anului viitor. Și dacă tranzacția nu va fi cu succes, IAG s-a angajat să achite 40 de milioane de euro către Air Europa.

Dacă Air Europa va adera la IAG Group, Aeroportul Internațional Barajas din Madrid va deveni un real hub pentru companiile IAG. Va putea concura cu marele hub-uri europene de la Paris, Londra sau Frankfurt.

Totodată, IAG Group își va consolida poziția pe zborurile transatlantice spre Caraibe și America de Sud. Air Europa este una dintre cele mai mari companii aeriene private din Spania.

Air Europa, una dintre cele mai mari companii aeriene din Spania

Air Europa operează zboruri interne și internaționale către 69 de destinații, inclusiv zboruri lung-curier către America Latină, Statele Unite ale Americii, Caraibe și Africa de Nord.

În 2018, Air Europa a generat venituri de 2,1 miliarde de euro și un profit operațional de 100 de milioane de euro. A transportat 11,8 milioane de pasageri și a încheiat anul cu o flotă formată din 66 de aeronave.

Este prematur să vorbim despre ce va însemna concret această tranzacție. Să așteptăm reacția oficialităților și semnarea actelor de achiziție. Apoi vom vedea și planul real dezvoltat de IAG Group cu privire la cumpărarea Air Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.