Hotel Privo – refugiu minimalist pentru business și relaxare (foto / video)

0 831

La finalul lunii iulie, am fost în vizită la hotel Privo, un refugiu minimalist pentru business și relaxare. Experienţa mea în acest minunat hotel a fost peste aşteptări. Camerele sunt confortabile, finisajele sunt făcute până la cel mai mic detaliu, arhitectura minimalistă este plăcută, iar personalul este mereu cu zâmbetul pe buze.Nu am călătorit foarte mult, dar am văzut câteva hoteluri în România şi peste hotare, iar hotel Privo se ridică la standarde internaţionale de 4 stele din multe punctele de vedere. Poate la dotări ar mai trebui lucrat. Nu are piscină, iar sala de fitness este micuţă. În rest nu am ce să-i reproşez. După ceva timp, am putut să mă bucur de o saltea foarte bună şi am avut un somn odihnitor, asta după o seară memorabilă cu degustare de vinuri şi bucate alese.

Mă surprinde faptul că tânăra antreprenoare Adina Plopeanu a avut curajul să deschis această afacere de familie în Tîrgu Mures, o piaţă hotelieră cu peste 800 de camere clasificate la două, trei si patru stele. Sper ca strategia lor să dea roade. Avem nevoie de astfel de hoteluri în România.

Părerea mea este subiectivă şi bazată pe gusturile şi experienţa mea în călătorii. Aşa că voi puteţi să nu fiţi de acord cu mine, dar mergeţi şi o să vă convingeţi singuri. Aruncaţi o privire şi pe galeria foto.

Mai jos aveţi comunicatul de presă, acesta cuprinzând informatii despre investiţii, design, construcţie, arhitectură, dotări etc.

Ansamblul hotelier Privo îmbină într-un mod original diferite spatii de cazare, clasificate la patru si cinci stele, ca urmare a unei investitii de 7 milioane euro. După deschiderea “soft opening” din octombrie 2013, rezultatele hotelului pentru primele sase luni din 2014 se inscriu in linia estimata, acesta inregistrand o cifra de afaceri de 318.000 euro.

În peisajul pietei hoteliere din Tîrgu Mures, care numără peste 800 de camere clasificate la două, trei si patru stele, ansamblul Privo – compus din hotelul Privo (40 de camere), o clădire nouă cu arhitectură futuristă si Vila Csonka (6 camere), o clădire istorică în stil Art Nouveau, ambele amplasate într-un parc de 3.500 mp – poartă o notă distinctivă de originalitate.

“Proiectul Privo a început în urmă cu 5 ani, având la bază necesitatea unei noi abordări a ofertei turistice locale si este un nou concept la standarde internationale cu servicii exclusiviste. Este o afacere de familie, ca si celelalte pe care le avem, iar rezultatele obtinute până acum mă îndreptătesc să cred că vom realiza anul viitor o cifră de afaceri de circa 900.000 euro. Spiritul antreprenorial l-am mostenit de la tatăl meu, Emil Morariu”, spune Adina Plopeanu.

Tânăra antreprenoare detine împreună cu sotul ei mai multe afaceri, printre care compania de constructii, Construct Mapcom, clădiri de birouri si un parc logistic, toate în orasul Tîrgu Mures. La rândul său, omul de afaceri Emil Morariu este unul din cei sase fosti actionari ai fabricii de bere Bere Mures, achizitionată în 2008 de compania Heineken, pentru suma de 150 milioane euro.

“Privo este visul copiilor mei si sunt mândru că am putut participa la realizarea lui. Cred în acest proiect si sper că toti oaspetii care ne vor trece pragul să simtă acest lucru”, spune Emil Morariu.

Hotelul Privo este un refugiu minimalist pentru business și relaxare, unde designul propune un dialog cald și primitor cu ansamblul istoric format din hotelul modern, Vila Csonka și parcul cu o suprafată de 3.500 mp. Arhitectura și amenajarea noii clădiri a hotelului au fost gândite minimalist, cu suprafețe calme și întinse. O serie de materiale naturale și high-tech, cum ar fi piatra, betonul aparent, sticla, serigrafiile sau corianul accentuează dialogul contemporan cu spațiul originar. Restaurantul, enoteca, sălile de conferințe și spa-ul sunt câteva dintre elementele prin care hotelul caută să ofere oaspeților simbioza perfectă între muncă și relaxare.

Simbol al conceptului Privo, vizibil din toate spațiile interioare, Vila Csonka, în stil Secession marchează dialogul dintre vechi și nou. Celebrul artist fotograf Géza Csonka a construit la începutul secolului XX această casă, una dintre puținele clădiri Art Nouveau ale orașului. Restaurată în perioada 2011- 2013, Vila Csonka reprezintă nucleul în jurul căruia a fost construit noul hotel și poate fi admirată din toate holurile interioare ale hotelului. Mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco recondiționate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere matrimoniale și trei apartamente deluxe cu acces direct din recepția hotelului, fiecare dintre acestea având un design unic.

Hotel Privo se află la 13 Km de Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș, distanţă ce poate fi străbătută în aproximativ 20 de minute cu maşina.

hotel_privo_aeroport_transilvania

Leave A Reply

Your email address will not be published.