fbpx Hong Kong interzice zborurile British Airways din cauza depistării a patru pasageri cu COVID-19

Hong Kong interzice zborurile British Airways din cauza depistării a patru pasageri cu COVID-19

0 202
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Departamentul de Sănătate din Hong Kong a interzis zborurile British Airways până la Crăciun. La sosirea pe aeroportul din Hong Kong a unui avion British Airways, s-au găsit patru pasageri infectați cu Covid-19, iar o altă persoană nu a respectat cerințele autorităților.

Zborul Londra Heathrow – Hong Kong a fost operat pe 8 decembrie. După ce au găsit patru persoane pozitive cu noul coronavirus, autoritățile din Hong Kong au interzis zborurile British Airways până pe 25 decembrie.

Un purtător de cuvânt al British Airways a declarat: „Suntem dezamăgiți că am primit instrucțiuni de la autoritățile din Hong Kong să ne suspendăm temporar zborurile cu pasageri pe ruta Londra – Hong Kong. Colaborăm cu autoritățile pentru a relua aceste servicii în deplină siguranță pentru pasageri și echipaje.

Anterior aplicării acestei măsuri, interdicția de două săptămâni se aplica doar transportatorilor cu cinci sau mai multe cazuri pozitive detectate la sosire sau trei cazuri pozitive înregistrate pe două zboruri consecutive.

Cu toate acestea, conform noilor reguli, interdicția de suspendare a zborului de două săptămâni se va aplica tuturor companiilor aeriene dacă se detectează cel puțin un caz pozitiv la sosirea în Hong Kong.

Un oficial British Airways a adăugat: „Contactăm pasagerii pentru a ne cere scuze și pentru a le oferi opțiunea de a zbura cu o altă companie aeriană, de a călători cu British Airways la o dată ulterioară sau de a accepta o rambursare integrală. Zborurile noastre de la Hong Kong la Londra continuă să funcționeze normal.

Ca nota informativă, cei patru pasageri nu s-au infectat în avion, ei având deja virusul înainte de a călători din Londra. Cel mai probabil au fost asimtomatici sau cu forme ușoare și au ieșit pozitiv la testele rapide făcute în aeroportul din Hong Kong.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.