blank

HiSky a primit autorizarea pentru a zbura către SUA! HiSky se pregătește să lanseze zborurile din România spre Statele Unite!

0 7.968

Departamentul Transporturilor din SUA a acordat companiei HiSky Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, după parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de verificare și autorizare. Astfel, începând cu această dată, HiSky devine singura companie aeriană din România care deține dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinație din Statele Unite ale Americii. După obținerea autorizării, HiSky se pregătește să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani.

Aeronava Airbus A330 va ateriza la București pe 18 decembrie

Aeronava care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse pe această distanță, fără escală, este planificată să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din București luni, 18 decembrie. Aparatul de zbor, Airbus A330-200, a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreținere din Irlanda, și poartă înmatricularea YR-KID. Aceasta este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky și singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configurație în două clase de servicii, business class și economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanțe de peste 13.400 km.

Primele zboruri lung-curier vor fi de tip chartere

Intrarea în serviciu a noii aeronave este planificată imediat după sosirea la București, primele zboruri urmând a fi operate în regim charter, către destinații îndepărtate din Asia. Astfel, românii care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă pe plajele însorite ale continentului asiatic vor avea posibilitatea de a călători cu un zbor direct, cu o durată de aproximativ 12 ore, evitând escalele obișnuite pe aeroporturile din Orientul Mijlociu.

Ne bucurăm să putem confirma că, înainte de finalul anului, am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele și promisiunile pe care le-am făcut pasagerilor noștri. HiSky este astăzi singura companie românească autorizată să opereze zboruri regulate în Statele Unite și prima care deține această capabilitate, de a efectua curse directe către cele mai populare destinații de pe glob. După cum am promis, ne pregătim pentru lansarea, în curând, a primelor rute către SUA, pe care le vom opera cu A330 însă, până atunci, venim cu o veste bună pentru turiștii români care aleg vacanțe în Asia, în perioada Crăciunului și a Revelionului. Ei vor fi primii pasageri alături de care vom călători cu noua aeronavă, într-un zbor direct, cu plecare din București.”, precizează Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Odată cu recepționarea celei de-a opta aeronave din flotă, HiSky ajunge la o capacitate de peste 1500 de locuri. În primăvara acestui an, compania aeriană a achiziționat alte două aeronave noi, Airbus A321 neo LR, cu o autonomie de zbor de 7.400 km. În sezonul de iarnă, HiSky operează zboruri regulate și cu conexiune de pe aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău, către 26 de destinații domestice și internaționale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.