Greva Lufthansa, din perioada 2 – 4 aprilie 2014, afectează aproximativ 3800 de zboruri

0 348

În perioada 2-4 aprilie 2014, ca urmare a grevei piloţilor Lufthansa din sindicatul “Vereinigung Cockpit” (VC), vor fi anulate aproximativ 3800 de zboruri operate de Lufthansa, Lufthansa Cargo şi Germanwings, iar aproximativ 425 000 de pasageri vor fi afectaţi. În perioada respectivă, vor fi onorate doar 500 de zboruri scurte şi lung-curier.

Zborurile companiilor aeriene Lufthansa Group Airlines Eurowings, Air Dolomiti, Swiss, Austrian Airlines și Brussels Airlines nu vor fi afectate de grevă, dar pot exista modificări în programul operaţional. Toate zborurile Germanwings operate de Eurowings nu sunt afectate de greva. Mai multe informaţii pe site-ul Lufthansa.

Pentru a gestiona mai bine consecinţele acestei greve, compania a anunţat că va utiliza personal suplimentar la sol la Frankfurt şi Munchen, dar şi în centrele de primire.

Cockpit, care revendică 9.000 de membri la nivelul tuturor companiilor, a îndemnat piloţii să înceteze lucrul începând de miercuri, la ora locală 0.00 (joi, 1.00, ora României), şi până vineri, la ora locală 23.59 (0.59, or României), cerând creşteri salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor la sfârşitul carierei, informează gândul.info.

Leave A Reply

Your email address will not be published.