Grevă în Italia – 21 mai 2019. Sute de zboruri sunt anulate sau întârziate!

0 627

4 sindicate mari din Italia, care reprezintă piloți, însoțitori de zbor, precum și personalul de la sol, au declanșat o grevă de 24 de ore. Greva a fost declanșată în această dimineață, 21 mai 2019.În acest moment, sute de zboruri au fost anulate, altele au întârzieri importante din cauza grevei. Printre companiile afectate este și Blue Air, care are zeci de zboruri din/spre Italia și pe rutele interne din Italia.

Grevă în Italia – 21 mai 2019

Aeroporturile din Roma și Milano (Linate și Malpensa) vor fi cele mai afectate de această grevă. Alitalia, care a anulat deja 5 zboruri pe 20 mai, afișează 304 zboruri anulate pentru 21 mai 2019. Inclusiv 4 rotații la Paris-CDG, 2 x Nisa, Orly, Marsilia, 3 x Geneva, 2 x Bruxelles.

Alitalia speră să poată transporta până la 60% dintre pasagerii programați pe zborurile sale. În intervalele 7:00-10:00 și 18:00-21:00, programul operațional ar trebui să fie normal. Pentru a limita pagubele, Alitalia a luat și o serie de măsuri speciale. A programat avioane mai mari pe zborurile interne și internaționale.

Și companiile aeriene din afara Italiei au anulat zboruri din/spre Italia. Printre acestea sunt Air France, Vueling, easyJet (30 de zboruri anulate din/spre Italia), British Airways, Ryanair, Aeroflot și multe altele.

Dacă aveți zboruri programate din/spre Italia, verificați cu operatorul aerian starea acestora. Dacă aveți zboruri anulate sau întârziate, aplicați pentru compensațiile financiare de până la 600€.

Leave A Reply

Your email address will not be published.