blank

Grevă generală în Italia pe toate aeroporturile! Sute de zboruri vor fi anulate sau întârziate!

0 980

Sâmbătă, pe 15 iulie, sindicatele personalului de la sol (check-in, bagaje), controlorii traficului aerian și echipajele a două companii aeriene vor intra în grevă. În consecință, sute de zboruri vor fi anulate sau întârziate. Wizz Air anulează zboruri din / spre Italia, pe 15 iulie!

Mai multe sindicate, ce reprezintă angajații din diferite sectoare ale transportului aerian italian, au convocat o grevă comună pentru sâmbătă, 15 iulie. Acțiunea este în semn de protest față de lipsa reînnoirii contractului colectiv de muncă, care a expirat în urmă cu șase ani. Sindicatele cer salarii mai mari și conditii de lucru mai bune. 

Autoritatea Națională a Aviației Civile (ENAC) a emis programele de grevă și lista zborurilor garantate pe care companiile aeriene și companiile din aeroporturi sunt obligate să le anunțe în prealabil.

La grevă vor participa:

 • Angajații companiei de asistență aeroportuară – 8 ore – de la 10:00 la 18:00;
 • Lucratori ai companiilor de servicii de asistenta aeroportuara – 8 ore – de la 10:00 la 18:00;
 • Lucrători din sectoarele aeronautic, aeroportuar și conexe – 8 ore – de la 10:00 la 18:00;
 • Angajații transport aerian și companii asociate – 8 ore – de la 10:00 la 18:00;
 • Echipaj de zbor Vueling – 8 ore – de la 10:00 la 18:00;
 • Echipaj tehnic al companiei aeriene Malta Air – 4 ore – de la 12:00 la 16:00

Tot sâmbătă, piloții Malta Air, care operează zboruri Ryanair, precum și piloții Vueling și însoțitorii de bord vor intra în grevă.

Următoarele zboruri sunt garantate:

 • 1. Zboruri de plecare programate la o oră anterioară începerii grevei și întârziate din
  cauze independente de voința părților;
 • 2. Zboruri internaționale cu sosire programată către aeroporturile interne estimate în cel mult 30 de minute de la începerea grevei.
 • 3. Zboruri intercontinentale: toate conexiunile intercontinentale de intrare, inclusiv
  tranzitele interne de escală, precum și zborurile intercontinentale de ieșire către Orientul Mijlociu, America de Nord și de Sud, America Centrală și Caraibe, Asia de Sud-Est, Japonia, Coreea și Africa.
 • 4. Este asigurat și zborul charter ITY 8920 Roma Fiumicino-Hamburg, inclusiv zborurile incluse în serviciile esențiale.

Zboruri anulate

Numeroase zboruri au fost deja anulate în Italia, înaintea grevei de sâmbătă, 15 iulie. Compania aeriană italiană ITA Airways a fost nevoită să anuleze deja 133 de zboruri, Brussels Airlines anulează nouă zboruri către Milano, Napoli și Florența, printre altele. Brussels Airlines oferă călătorilor săi alternative, plecând înainte sau după perioada grevei. Alte companii aeriene au în vedere și alte opțiuni.

Zborurile între orele 7:00 și 10:00 și 18:00 și 21:00 (UTC +2) sunt protejate de notificări de grevă. Drept urmare, Brussels Airlines își poate opera în continuare zborurile între Roma Fiumicino și Bruxelles. TUI fly Belgium nu va anula zborurile și se așteaptă la un impact minim.

Alte companii aeriene încă se gândesc să anuleze sau nu zborurile. Oricum, încă o zi de revolte pentru pasageri într-un weekend plin de vacanță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.