Grecia deschide granițele fără restricții pentru Armenia, Azerbaidjan, Iordania, Moldova și Brunei

0 480

Cetățenilor din Armenia, Azerbaidjan, Iordania, Moldova și Brunei li se va permite să intre în Grecia fără a fi supuși cerințelor de testare sau carantină, deoarece autoritățile elene au estimat că situația COVID-19 din aceste țări s-a ameliorat. O astfel de decizie a fost confirmată de Autoritatea de Aviație Civilă din Grecia (CAA), care a dezvălui că actuala interdicție NOTAM a fost prelungită până pe data de 8 iulie. Acest NOTAM nu include rezidenții permanenți ai Uniunii Europene și ai țărilor din zona Schengen.

Cetățenii din următoarele țări sunt, de asemenea, excluși de la restricțiile de intrare la sosirea lor în Grecia: Albania, Bahrain, Australia, Bosnia-Herțegovina, Belarus, Canada, Israel, China, Japonia, Kuweit, Muntenegru, Liban, Noua Zeelandă, Qatar, Nord Macedonia, Rwanda, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Serbia, Coreea de Sud, Ucraina, Thailanda, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii.

Toți călătorii din țările menționate mai sus trebuie să prezinte un certificat emis de autoritățile competente din țara lor, care să confirme că au fost vaccinați împotriva bolii cu cel puțin două săptămâni înainte de sosire. Călătorii pot prezenta, de asemenea, un rezultat negativ al unui test PCR COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore, sau un test rapid negativ, nu mai vechi de 48 de ore, la intrarea în Grecia.

Grecia deschide granițele fără restricții pentru Armenia, Azerbaidjan, Iordania, Moldova și Brunei.

La începutul acestei luni, guvernul Greciei a anunțat că țara acceptă acum teste rapide de antigen COVID-19 pentru a facilita procesul de călătorie. Grecia a înregistrat un total de 423.185 de cazuri de infecție COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății. Aceeași sursă relevă faptul că peste 12.700 de persoane din Republica Elenă au murit, până în acest moment, din cauza Coronavirusului.

Într-un efort de a opri răspândirea în continuare a COVID-19 și a noilor sale tulpini, în special varianta Delta, guvernul Greciei a decis să impună cerințe de testare dublă pentru călătorii care vin din Rusia. Din 30 iunie, pasagerii ruși care călătoresc în Grecia sunt obligați să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 și să facă un alt test la sosirea lor în Republica Elenă.

Cu toate acestea, restricțiile Greciei impuse pentru a opri răspândirea în continuare a virusului au afectat profund industria turismului. Potrivit unui raport recent publicat de oficiul statistic al Uniunii Europene Eurostat, turismul Greciei a înregistrat o scădere de 74%, din aprilie 2020 până în martie 2021.

În plus, raportul Eurostat a dezvăluit că, pe lângă Grecia, alte țări europene precum Malta, Spania, Portugalia și Ungaria au fost cele mai afectate de Coronavirus în ceea ce privește turismul. Chiar dacă traficul de pasageri pe aeroporturile din Grecia a crescut cu 673.4%, în mai 2021, cifrele au scăzut cu 97,2% comparativ cu perioada pre-pandemică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.