Ghid de călătorie în Bulgaria, după data de 1 mai.

0 530

În conformitate cu declarațiile publice oficiale ale ministerului bulgar al sănătății din data de 27 aprilie 2021, începând cu 1 mai în Bulgaria se va intra cu certificat de vaccinare împotriva COVID-19, sau cu rezultat negativ al unui test PCR (maxim 72 de ore înainte de călătorie) / antigen (maxim 48 de ore înainte de călătorie), sau cu document privind confirmarea infectării cu COVID-19 în ultimele 6 luni (15-180 de zile).Documentul de sănătate trebuie să conțină numele și prenumele persoanei, în conformitate cu documentul de identitate cu care călătorește, datele laboratorului care a efectuat testarea (asta în cazul în care se călătorește în baza testării PCR / antigen), tradus și în engleză.

Cetățenii români pot călători în Bulgaria în baza pașaportului simplu, pașaportului simplu electronic, pașaportului simplu temporar sau a cărții de identitate, în termen de valabilitate. Cetățenii români minori nu pot călători în Bulgaria în baza certificatului de naștere.

Când călătoriți în Bulgaria, trebuie să vă asigurați că aveți documentul de identitate (pașaport / carte de identitate); permisul de conducere corespunzător autoturismului condus (unde e cazul); certificatul de înmatriculare al mașinii și Cartea Verde, precum și chitanța privind achitarea taxei de drum în Bulgaria (vinieta electronică). Totodată, să vă asigurați că dețineți suficiente fonduri pentru a acoperi costurile perioadei de ședere; să dețineți card european de sănătate sau asigurare medicală corespunzătoare.

Dacă alegeți să vă petreceți vacanța într-una dintre stațiunile litoral din Bulgaria ( Sunny Beach, Nessebar, Sveti Vlas, Albena, Nisipurile de Aur) și călătoriți cu mașina, aceasta trebuie parcată în locurile special amenajate, contra cost. Se recomandă asigurarea facultativă de tip CASCO pentru autoturism.

Dacă achiziționați vacanța printr-o agenție de turism, este recomand să aveți un contact al agenției pentru a soluționa rapid eventualele probleme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.