blank

Germania impune restricții mai severe pentru 7 țări terțe

0 623

Germania a decis să impună restricții mai sevrere pentru încă șapte țări, după ce Institutul german Robert Koch (RKI) le-a adăugat pe lista țărilor cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic.

Pe 3 august, RKI – care este o agenție subordonată Ministerului Federal al Sănătății, responsabil cu controlul și prevenirea bolilor – a publicat noua listă a țărilor și teritoriilor considerate zone cu risc ridicat de către autoritățile germane. Astfel, cele șapte țări care au intrat pe lista sunt: Albania, Azerbaidjan, Guatemala, Japonia, Palestina, Serbia și Sri Lanka.

Lista zonelor cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic a fost extinsă cu cele șapte țări, după ce acestea au marcat o creștere a numărului cazurilor de COVID-19 în ultimele săptămâni. Decizia, care a intrat în vigoare de pe 5 septembrie, forțează toți vizitatorii din aceste țări care sunt eligibili să intre în Germania și care au vârsta de peste 12 ani, să prezinte un certificat care să ateste că sunt vaccinați, ca au trecut prin boală sau că au fost testați negativ. De asemenea, aceștia sunt obligați să se înregistreze la einreiseanmeldung.de înainte de a ajunge în Germania și să aibă dovada înregistrării la ei atunci când intră pe teritoriul german.

Călătorilor din zonele cu risc crescut li se permite să intre în Germania dacă sunt vaccinați complet cu unul dintre vaccinurile acceptate de autoritățile germane ca dovadă validă a imunității.

Pe 24 august, RKI a adăugat insulele grecești Creta și Tinos pe lista zonelor cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pe parcursul lunii trecute, alte țări precum Thailanda, Macedonia de Nord, Maroc și Muntenegru au devenit, de asemenea, parte a acestei liste.

În prezent, călătorii nevaccinați pot intra în Germania doar din următoarele țări terțe: Armenia, Australia, Bosnia și Herțegovina, Brunei Darussalam, Canada, Hong Kong, Iordania, Macao, Moldova, Noua Zeelandă, Qatar, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan și Ucraina.

În prezent, Germania este printre țările UE cu cele mai ridicate rate de COVID-19, alături de Spania, Franța, Portugalia, Grecia, Irlanda, Lituania și Letonia. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că Germania a raportat peste 73.000 de cazuri noi, în ultimele 7 zile la 100 000 de rezidenți.

În Germania, de la 3 ianuarie 2020 până la 7 septembrie 2021, au fost raportate la OMS 4.010.390 cazuri confirmate de COVID-19 și 92.354 decese. Până pe data de 2 septembrie 2021, au fost administrate – în total – 102.437.852 milioane de doze de vaccin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.