blank

FTI Group, al treilea cel mai mare operator de turism din Europa, a intrat în insolvență!

0 139

FTI Group, al treilea cel mai mare operator de turism din Europa, depune dosarul de insolvență. Astăzi, FTI Group a depus cererea de insolvență la tribunalul regional din München, a declarat compania germană într-un comunicat, deoarece rezervările au continuat să scadă chiar și după o propunere recentă de cumpărare de un euro.

În plus, mai mulți furnizori au insistat asupra plăților în avans, pe care FTI nu le mai poate onora, scrie Reuters.

Grupul a deschis o linie telefonică și un site web pentru clienți. Va trebui fie să anuleze, fie să finalizeze doar parțial toate călătoriile începând cu 4 iunie. Insolvența afectează mii de turiști la începutul sezonului de vară, scrie digi24.ro.

FTI are 11.000 de angajați în întreaga lume și oferă tururi în peste 40 de destinații din întreaga lume, inclusiv prin cele 10.000 de agenții partenere din Germania. În anul financiar 2022/2023, a raportat vânzări anuale de aproximativ 4,1 miliarde de euro (4,44 miliarde de dolari).

„Vor fi întreprinse eforturi susţinute pentru a garanta că sejururile începute se vor putea termina aşa cum era programat”, se arată într-un comunicat al grupului FTI. În schimb, compania va fii nevoită fie să anuleze fie să finalizeze doar parţial toate călătoriile începând cu data de 4 iunie, ceea ce ar putea afecta mii de călători la începutul sezonului estival.

Leave A Reply

Your email address will not be published.