Franța suspendă zborurile pe distante scurte!

0 3.002

Franța devine prima țară din blocul Uniunii Europene care va suspenda zborurile scurte, parte dintr-un proiect de reducere a emisiilor de carbon. Hexagonul dorește cai cetățenii să folosească trenurile franceze de mare viteză, cunoscute sub numele de TGV, pentru a se deplasa spre destinațiile interne din Franța.

Începând cu luna aprilie 2022, Franța va pune în aplicare un proiect de lege ce va duce la suspendarea zborurile scurte spre destinații interne unde se poate ajunge printr-o călătorie cu trenul de 2,4 ore. Aici intră inclusiv călătoriile de la Paris către destinații cunoscute, precum Bordeaux și Lyon.

Între timp, zborurile de la Paris la Toulouse, care durează patru ore cu trenul, și cele de la Paris la Nisa, care durează aproximativ șase ore cu trenul, vor continua să funcționeze.

„Este posibil să avem discuția la nivelul UE, dar până acum avem o abordare națională, având în vedere rețeaua națională de căi ferate”, a menționat Djebbari.

Franța are o rețea de 2800 de kilometri de căi ferate de mare viteză. Totodată, din Franța se poate călători rapid cu trenul spre destinații precum Londra, Frankfurt sau Amsterdam. Cu toate acestea, nu restricționează zborurile cu aceste destinații europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.