blank

Fotografiile pierdute pot fi recuperate, dar cu un preţ!

0 638

În era digitală lucrăm cu foarte multe informaţii, evident, digitale. Le stocăm pe hard disk-uri, stick-uri de memorie, carduri de memorie, în cloud etc. Dacă sunt în cloud, acestea sunt la loc sigur şi le putem accesa prin intermediul contului personal de oriunde şi oricând.

Însă foarte multă informaţie este stocată pe diferite gadgeturi personale şi de multe ori omitem să facem o copie de siguranţă a datelor. Aflaţi că mediile de stocare (hard disk-urile, stick-urile usb sau cardurile de memorie) nu au viaţă infinită. În funcţie de modul de utilizare, ele pot funcţiona mai mult sau mai puţin.

Recuperări date

Recent am avut parte de un eveniment mai puţin plăcut. Smartphone-ul personal a refuzat să mai funcţioneze. Posibil să fie de la cardul de memorie. Primul gând a fost cu privire la datele din telefon. Nu m-am gândit la gadget în sine, ci la informaţia stocată în el. La început am trăit un sentiment de panică, apoi de tristeţe, am început să mă gândesc la ce informaţii de preţ am totuşi stocate în telefon şi abia apoi am început să caut soluţii salvatoare. Nu am reuşit să-mi salvez fotografiile făcute în decembrie şi îmi pare rău după ele, cu toate că amintirile sunt nemuritoare. Şi totuşi am găsit soluţia potrivită pentru a-mi recupera fotografiile pierdute.

Ştiu că mulţi dintre cititorii AirlinesTravel sunt călători, aşa că mare grijă la conţinutul multimedia. Ca să nu treceţi prin toate acest stări, căutaţi să vă faceţi mai multe back-up-uri la informaţiile importante. Salvaţi în cloud documentele şi informaţiile foarte importante. Eu fiind călător, am foarte multe fotografii şi filmuleţe, iar spaţiul ocupat de acestea depăşeşte 2TB. Nu stochez în cloud, dar folosesc hard disk-uri externe şi am făcut mai multe copii. Mi s-a întâmplat să pierd o serie de fotografii dintr-o călătorie şi am „plâns” după ele. Chiar este trist.

08BitDataRecovery-tehnician-recuperare-date

Dacă totuşi nu aţi reuşit să vă faceţi back-up la informaţie şi aţi trăit o experienţă neplăcută ca a mea, aflaţi că există totuţi soluţii să vă recuperaţi datele. Sunt firme specializate, care se ocupă cu recuperarea datelor.

În toamna lui 2015, am fost cu un hard disk extern (nu era al meu) la Bit Data Recovery. Am lăsat hard disk-ul pentru diagnosticare, e gratuită. În scurt timp am primit răspunsul următor:

In urma diagnosticarii cazului BIT – 25288 (HDD EXT / – SN: -) adus in service de catre SORIN RUSI, am constatat:
Hard-ul are deteriorari la nivelul capetelor de citire si deteriorari de suprafata. In cazul de fata se poate efectua: Procedura MECANICA – preţ
Timp de recuperare: 8 zile lucratoare
Scop de recuperare: peste 80% din date.

Preţul nu a fost mic, dar posesorul hard disk-ului a considerat că informaţia merită toţi banii. Aşa că am confirmat procesul de recuperare. În câteva zile am fost şi am luat informaţiile recuperate în proporţii de peste 80%. În cazul meu, voi alege aceeaşi soluţie şi voi merge cu cardul de memorie pentru a-mi recupera fotografiile.

05BitDataRecovery-recuperare-date

Datele pierdute pot fi recuperate, dar cu un preţ! Nu încercaţi să vă recuperaţi singuri informaţia pierdută pentru că există riscul să o pierdeţi de tot, fără să mai poată fi recuperată. Sau riscaţi să vă alegeţi cu un virus. Riscurile sunt mari şi cu siguranţă nu aveţi acces la toate echipamentele necesare.

Gândiţi-vă la avioane şi la faptul că acestea au mai multe sisteme pentru aceeaşi acţiune. Se strică un sistem, se acţionează altul şi tot aşa. Cam aşa trebuie să aveţi grijă de informaţia voastră! Şi nu uitaţi! Dacă aveţi probleme, apelaţi la profesionişti!

Leave A Reply

Your email address will not be published.