Finlanda declară stare de urgență pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant

0 246

Guvernul finlandez a declarat luni, 1 martie 2021, starea de urgență din cauza numărului tot mai mare de noi cazuri cu COVID-19. Starea de urgență ar permite autorităților din Finlanda să închidă restaurantele și să impună alte măsuri de atenuare a pandemiei.Finlanda declara stare de urgenta

Decizia vine din moment ce noile variante contribuie la o creștere accentuată a infecțiilor în țară, care și-a închis deja granițele. Starea de urgență ar permite, de asemenea, guvernului să închidă în continuare școlile și să limiteze circulația între regiuni.

Guvernul consideră necesar ca toți să avem mai puține contacte„, a declarat premierul Sanna Marin, într-o conferință de presă. „Toată lumea are acum oportunitatea de a influența modul în care se vor desfășura primăvara și vara din 2021.”

Mai multe regiuni finlandeze au înregistrat o creștere rapidă a infecțiilor cu COVID-19 în ultimele două săptămâni, cu focare în rândul schiorilor din Laponia și a lucrătorilor din șantierele navale și șantierele de construcții.

Finlanda, printre țările europene cel mai puțin afectate de virus până acum, a înregistrat 58.064 de cazuri și 742 de decese de la începutul pandemiei, cu 210 persoane spitalizate în prezent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.