blank

Erupție vulcanică în Bali / Aeroportul din Denpasar a fost închis

Weekend-ul acesta, vulcanul Mount Agung a început să erupă. În dimineața zilei de luni, aeroportul din Bali a fost închis traficului de pasageri. Autoritățile au ridicat nivelul de alertă la maxim. Este așteptată o erupție puternică în următoarele 24 de ore, așa cum nu s-a mai întâmplat din 1963.

0 668

Astăzi, 27 noiembrie 2017, toate zborurile din/spre aeroportul din Denpasar au fost anulate, afectând mii de pasageri. Acest lucru s-a întâmplat din cauza vulcanului Mount Agung, care ”s-a trezit” în urmă cu aproximativ o lună și și-a intensificat erupția.

Aeroportul din Denpasar a fost închis

Duminică au fost anulate 15 zboruri din/spre Denpasar. Iar astăzi, când norul de cenușă, fum și abur a ajuns la 4000 de metri altitudine, companiile aeriene AirAsia, Garuda Indonezia, Jetstar, Air Lion, Batik Air, Malindo, Silk Air, Singapore Airlines, Tigerair Malaysia Airlines, EVA Air, Citilink, Cathay Pacific, Thai Airways, Qatar Airways, Qantas și Virgin Australia au fost primele care au suspendat zborurile spre Bali.

eruptie-bali-1

Pasagerii de la Emirates Airlines, China Southern Airlines și Korean Air, au fost „mai norocoși”. Avioanele au reușit să decoleze înainte de creșterea gratului de alertă.

Erupție vulcanică în Bali

Aeroportul din insula vecină – Lombok – și-a încetat, de asemenea, activitatea. Vântul împingând norul de cenușă în direcția sa.

Potrivit autorităților din Indonezia, vulcanul Mount Agung a început să arunce nori denși de cenușă, care sunt însoțiți de „erupții explozive și de un sunet scârțâit”. O erupție asemănătoare a avut loc în 1963, când au murit aproximativ 1600 de persoane. Zona de excludere a fost extinsă la 10 km, ceea ce a dus la evacuarea oamenilor din perimetru.

Leave A Reply

Your email address will not be published.