Embraer ERJ-190 Myanmar Airlines, aterizare fără jamba față (UB103)

0 594

Pe 12 mai 2019, avionul Embraer ERJ-190 Myanmar Airlines a aterizat fără trenul de aterizare frontal. Aeronava opera zborul UB103, pe ruta
Yangon – Mandalay.

După un zbor fără probleme de la Yangon, în apropiere de Mandalay (destinația finală) piloții au raportat că jamba față a rămas escamotată și va trebui să aterizeze fără aceasta.

Avionul Embraer ERJ-190 Myanmar Airlines

Au activat planul de urgență, au zburat în apropiere de turnul de control pentru a se confirma dacă roata față este escamotată sau extinsă. Apoi, au fost nevoiți să opereze zeci de minute în apropierea aeroportului pentru a consuma carburantul rămas. Iar ultima etapă a fost aducerea la sol a aeronavei, ceea ce s-a și întâmplat cu succes.

aeronava-embraer-zbor-UB103

La bord au fost 82 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Cu toții au fost evacuate pe tobogane. Din fericire, nu au fost raportați răniți sau decedați.

echipaj-zbor-UB103-accident-embraer

Felicitările noastre merg către comandant Myat Moe Aung, FO Myo Thiha Aung, FO Kaung Set Lwin și 4 însoțitori de bord.

Și am mai remarcat un aspect. Analizați cele 2 imagini de mai jos. Una reprezintă evacuarea pasagerilor de pe zborul UB103, iar cealaltă reprezintă evacuarea pasagerilor de pe zborul SU1492 (44 de persoane și-au pierdut viața).

Concluzia o trageti voi!

Informații avion Embraer ERJ-190 Myanmar Airlines (XY-AGQ): 10.5 ani, 2 motoare General Electric CF34

Leave A Reply

Your email address will not be published.