Embraer a prezentat un avion concept turbopropulsor cu motoarele montate în spate

0 150

În ultimul său raport financiar (care arată primul său profit trimestrial în mai mult de trei ani), Embraer a dezvăluit un nou aspect neobișnuit pentru viitorul său concept de avion turbopropulsor.

Designul folosește încă fuselajul familiei de avioane E1, dar noua versiune a aeronavei are două motoare turbopropulsor montate pe ambele părți ale cozii, o schimbare neobișnuită față de cele mai convenționale motoare montate pe aripi. Noul concept prezentat de Embraer ar trebui să fie mult mai silențios decât modelele existente. Perechea de aripi a fost și ea mutată mai în spate pentru a echilibra avionul.

Ar fi primul turbopropulsor Embraer de la EMB-120 Brasilia. Se spune că turbopropulsoarele sunt mai eficiente pe călătorii mai scurte. Ambiția este de a concura cu De Havilland Canada Dash 8-400 și ATR-42/72, care nu au văzut nicio evoluție semnificativă de mult timp.

Embraer dorește să colaboreze cu un partener la acest nou proiect. Va fi un avion regional și dedicat zborurilor scurte, care va avea capacitatea de a transporta între 70 și 90 de pasageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.