Elveția interzice călătoriile din Israel, Africa de Sud, Hong Kong și alte state terțe. Introduce carantina obligatorie pentru 23 de state!

0 482

Omicron, noua tulpină de coronavirus, a alertat întreaga planetă. Mai multe țări din Europa au început să aplice măsuri restrictive la intrarea în țară. Totodată, mai multe țări au blocat zborurile din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Zimbabwe și Africa de Sud. Inclusiv România a introdus aceste state pe lista roșie.


Elveția, una dintre țările din Europa care aplică măsuri severe la graniță, a anunțat că interzice călătoriile din Botswana, Eswatini, Hong Kong, Israel, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, acestea fiind considerate țări cu risc ridicat epidemiologic.

În plus, Elveția a introdus restricții de intrare și pentru călătorii din Belgia, Israel și Hong Kong, acestea din urmă fiind complet eliminate de pe lista UE a țărilor sigure. Numai cetățenii elvețieni și deținătorii de permise de ședere în Elveția și în UE/Spațiul Schengen care se întorc din aceste țări au voie să intre pe teritoriul elvețian.

Începând de sâmbătă, 27 noiembrie, Elveția a introdus carantina obligatorie pentru călătorii din Regatul Unit, Egipt, Malawi, Republica Cehă și Țările de Jos. Toate aceste țări au raportat recent cazuri pozitive ale tulpinii de coronavirus Omicron.

La două zile după introducerea interdicției de intrare din mai multe țări, autoritățile elvețiene au adăugat luni, 29 noiembrie, alte patru țăripe lista zonelor cu noul coronavirus, inclusiv Angola, Australia, Danemarca și Zambia. Țările au fost adăugate la această listă din cauza noilor cazuri confirmate cu Omicron.

Leave A Reply

Your email address will not be published.