EL AL a operat primul zbor comercial între Israel și Australia (LY88)

1 450

Pe 24 martie 2020, EL AL a operat primul zbor comercial între Israel și Australia. Acesta a avut indicativul LY88.

Aeronava Boeing 787-9 Dreamliner (4X-EDI) EL AL a decolat din Perth (Australia), pe 24 martie, la ora 20:45. După aproximativ 14 ore și după ce a străbătut 11077 kilometri, aeronava a atereizat la Tel Aviv, Aeroportul International Ben Gurion (TLV). Menționăm că a fost operat și zborul direct (LY87), pe direcția Tel Aviv – Perth, doar că fără pasageri. Durata zborului a fost de 13:45 ore.

Primul zbor între Israel și Australia

Zborul LY88 a repatriat 230 de israelieni, înainte ca țara să își închidă granițele. Suntem în plină pandemie cu noul COVID-19, iar guvernele au luat măsuri extreme pentru a limita răspândirea virusului.

Chiar dacă zborul a fost operat o singură dată, putem spune că a fost un zbor comercial. Biletele s-au vândut în doar 15 minute, potrivit rapoartelor prezentate în presa israeliană.

EL AL își dorea de mult să intre pe piața din Australia și chiar avea în plan să lanseze Tel Aviv – Melbourne. Doar că înainte să intre oficial pe rută, EL AL avea în plan să opereze câteva zboruri test. Iată că un prim zbor a fost operat cu succes.

Leave A Reply

Your email address will not be published.