EL AL a incetat activitatea. Personalul navigant, în concediu fără plată.

0 1.767

EL AL, compani aeriană națională a Israelului, a trimis tot personalul navigant, aproximativ 500 de persoane dintre care 100 de piloți, în concediu fără plată.

Criza de la El Al Israel Airlines Ltd. (TASE: ELAL) s-a adâncit după ce și-a trimis tot personalul navigant în concediu fără plată. Totodată, El Al a anulat toate zborurile de marfă și puținele sale zboruri de pasageri rămase, susținând că piloții refuzau să zboare.

EL AL a incetat activitatea

În perioada imediat următoare, oficial nu vor mai exista zboruri EL AL. Cele de marfă vor fi operate cu avioane închiriate, iar cele de pasageri vor fi suspendate.

Avem și un fragment din mesajul primit de însoțitorii de bord și piloții afectați de această decizie: „Consiliul de administrație al companiei a decis să închidă operațiunile și să trimită echipajul rămas în concediu fără plată.

EL AL ar putea fi salvată

Criza de la EL AL ar putea fi rezolvată printr-o injecție de capital sosită de la un investitor străin sau de la guvernul israelian.

EL AL și guvernul negociază două opțiuni de salvare. Prima constă în obținerea unui împrumut de 400 de milioane de dolari, garantat de stat și vânzarea de acțiuni pentru a strânge 150 de milioane de dolari.

A doua propunere constă în împrumutarea a 250 de milioane de dolari de la stat și 150 milioane de dolari în acțiuni, statul acceptând să cumpere toate acțiunile care nu au fost cumpărate de investitori.

Leave A Reply

Your email address will not be published.