blank

easyJet recrutează piloți de sex feminin (Video)

easyJet caută să recruteze mai mulți piloți de sex feminin. Pentru a încuraja mai multe femei să facă pasul spre manșa avionului, transportatorul low-cost birtanic a lansat o campanie de recrutare.

Tot mai multe companii aeriene doresc să angajeze piloți de sex feminin și organizeaza diferite campanii pentru a schimba unele idei preconcepute. easyJet, unul dintre cei mai mari transportatori low-cost din Europa, a lansat o companie de recrutare a piloților de sex feminin.

A fost realizat un scurt filmuleț, pornind de la o scenă din faimosul film Catch Me If You Can. Astfel, easyJet speră să schimbe preconcepțiile greșite promovate de filmele de la Hollywood, cum ar fi Top Gun, The Aviator și Flyboys, în care piloții sunt exclusiv bărbați.

Piloți de sex feminin

Filmulețul realizat de easyJet pune în centrul atenției o tânără de 9 ani pe numele ei Hannah Revie, care este fica comandatului Emily Revie (easyJet). Fata este înconjurată de un grup de băieți cu vârste cuprinse între 5 ani și 9 ani, aceștia jucând rolul însoțitorilor de bord.

Hannah a concluzionat: „Cred că fetele pot practica orice meserie doresc. Mi-a plăcut foarte mult să particip la realizarea acestui film și a fost minunat să pot purta o adevărată uniformă de pilot ca mama. Într-o zi, pot fi un pilot ca mama și să devin al 5-lea pilot al familiei.”

Această campanie de recrutare a apărut după realizarea unui sondaj în rândul a 500 de piloți easyJet. Rezultatele arată că 55% dintre piloții de sex masculin s-au gândit să urmeze o carieră la manșă înainte de vârsta de 10 ani. În timp ce 50% dintre piloții de sex feminin s-au gândit la această meserie după vârsta de 16 ani.

EasyJet dorește să angajeze cât mai mulți piloți de sex feminin, planul fiind acela de a ajunge la 20% din totalul piloților. În 2015, doar 5% dintre piloții easyJet erau de sex feminin. În 2017 procentajul a crescut la 13%. În lume, doar 5% dintre piloți sunt de sex feminin, cifre menționate chiar de ”International Society of Women Airline Pilots”.

easyJet angajează piloți

Tot în urma unor cercetări făcute de easyJet, a rezultatul faptul că mulți copii au luat în calcul să urmeze o carieră de pilot după ce au interacționat cu oameni din domeniu. Astfel, easyJet dorește să sporească vizibilitatea piloților dincolo de aeroporturi și avioane. În cei 3 ani de la lansarea inițiativei ”Amy Johnson Flying”, piloții easyJet au vizitat peste 150 de școli și colegii pentru a prezenta această meserie.

În 2018, easyJet va recruta 460 de noi piloți pentru ține pasul cu creșterea înregistrată pentru al 3-lea an consecutiv. easyJey caută piloți debutanți, care vor avea oportunitatea de a-și încep cariera la manșă, până la piloți experimentați, comandanți de la alte companii aeriene și chiar piloți militari.

Leave A Reply

Your email address will not be published.