blank

Două avioane s-au ciocnit la un show aviatic în Dallas, Statele Unite!

0 500

Pe 12 noiembrie, în cadrul unui show aviatic desfășurat în Dallas, Statele Unite, două avioane din perioada celui de-al Doilea Război Mondial s-au ciocnit în zbor. În urma impactului, cele două aeronave s-au dezintegrat, iar resturile au căzut pe pământ, accidentul fiind urmat și de un incendiu la sol. Conform unor informații din presa internațională, la bordul celor două avioane ar fi fost șase persoane (cinci în B-17 și o persoană în Kingcobra), toate fiind declarate decedate.

Avioanele – un Boeing B-17 Flying Fortress și un Bell P-63 Kingcobra – s-au prăbușit în jurul orei 13:20, ora locală, a declarat Administrația Federală a Aviației. Accidentul s-a petrecut la show-ul aerian Wings Over Dallas de la Aeroportul Executive din Dallas, care se află la aproximativ 10 mile sud de centrul orașului Dallas.

blank
Debris from two planes that crashed during an airshow at Dallas Executive Airport are shown in Dallas on Saturday, Nov. 12, 2022. (AP Photo/LM Otero)

Videoclipurile postate online par să arate un avion rapid și agil care se lovește de un avion mai mare, în timp ce privitorii sunt îngroziți de cele văzute. FAA și National Transportation Safety Board vor investiga accidentul, a spus FAA.

Primarul orașului Dallas, Eric Johnson, a declarat sâmbătă pe rețelele de socializare că nu au fost raportate persoane rănite la sol. El a spus că multe informații legate de accident au rămas necunoscute sau neconfirmate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.