Doi adolescenţi au fost arestaţi pentru că au ochit cu laserele o aeronavă HOP!

0 421

Zilele trecute, doi adolescenţi au fost arestaţi pentru că au ochit cu laserele o aeronavă ATR-72 operată de HOP!. Avionul era în faza de aterizare pe aeroportul Metz-Nancy Lorraine, Franţa! Avionul a fost adusă la sol fără probleme.Piloţii au anunţat turnul de control, iar acesta a alertat poliţia. Un elicopter a fost trimis să survoleze zona de unde au apărut laserele, fiind şi el ţinta acestora. Astfel poliţistul a reuşit să identifice casa de unde a apărut fascicolul şi să-i aresteze pe cei doi tineri cu vârstele de 14 şi respectiv 15 ani.

Începând cu 1 iulie 2013, legea franceză pedepseşte achiziţionarea, deţinerea sau utilizarea de lasere din clasa III (cu rază mare de acţiune) cu şase luni de închisoare şi amendă de 7500 EUR.

Am ales să public această ştire pentru a trage un semnal de alarmă. Cazul nu este singular. Tot mai mulţi tineri se joacă cu astfel de lasere şi ochesc avioanele, de multe ori deranjând piloţii. Poate fi considerat un atentat la siguranţa zborurilor, iar cei ce fac astfel de gesturi ar trebui să conştientizeze că este ilegal şi pot ajunge după gratii. Sfatul nostru este să evitaţi astfel de jocuri cu laserele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.