blank

Din 27 martie, aviaţia comercială trece la orarul de vara 2016! Peste 45 de rute noi anuntate din si spre destinatii din Romania

0 722

În acest weekend, mai exact începând cu 27 martie 2016, aviaţia civilă trece la orarul de vara 2016. Acesta va fi valabil până în ultima duminică din octombrie, dată la care aviaţia va trece la orarul de iarnă 2016 – 2017.

Orarul de vară 2016 vine cu foarte multe noutăţi. Companiile aeriene îşi intensifică operaţiunile pe rutele existente sau încep zborurile spre noi destinaţii. Pro­gra­mele operaţionale pen­tru peri­oada de vară au fost stabilite de companiile aeriene, iar noi am făcut tot posibilul să vă informăm din timp cu privire la acestea.

Aeroportul-Henri-Coanda-Otopeni

Dacă ne raportăm la România, Blue Air are cel mai ambiţios plan de expansiune pentru vara lui 2016, dar nici Wizz Air nu e mai prejos. Ambele companii au prezentat noi rute şi au anunţat creşteri ale frecvenţelor pe multe alte rute deja operaţionale.
Zboruri şi rute noi de la Bucureşti

Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni – Bucureşti se bucură de un început de an în ascensiune. Dacă în 2015, aeroportul a fost tranzitat de 9.274.629 de pasageri, pentru 2016 previziunile sunt optimiste şi sperăm la depăşirea pragului de 10 milioane de pasageri. Dacă aruncăm o privire asupra rutelor noi deja anunţate din/spre Bucureşti, obiectivul n-ar fi greu de atins.

Începând cu 27 martie 2016, Ryanair va începe operarea zborurilor pe ruta Bucureşti – Atena.

Din 29 martie, Blue Air va deschide 2 rute noi (Bucureşti – Hamburg şi Bucureşti – Birmingham), urmând ca alte 6 destinaţii să fie adăugate la reţea începând cu iunie 2016. Din 3 iunie, Blue Air va intra pe a doua rută din România: Bucureşti – Cluj. Şi vă mai reamintim că, începând cu 4 iunie, Blue Air va zbura la Lyon, la timp pentru EURO 2016.

Pentru sezonul de vară 2016, Wizz Air a anunţat un număr de 4 rute noi: Bucureşti – Cluj din 22 iulie, Bucureşti – Budapesta, Bucureşti – Birmingham şi Bucureşti – Lisabona. A fost anunţată şi ruta Bucureşti – Hamburg, dar între timp a dispărut din sistemul de rezervări.

TAROM, transportatorul aerian naţional al României, a anunţat doar 2 rute noi pentru sezonul de vară 2016: Bucureşti – Hamburg şi Bucureşti – Alicante.

Se anunţă un an aglomerat pentru aeroportul din Bucureşti!
Zboruri şi rute noi de la IAŞI

Începând cu 27 martie, Blue Air va inaugura ruta IAŞI – Barcelona, iar din 30 martie va zbura pe ruta IAŞI – Bruxelles. Din 3 iunie, Blue Air va inaugura şi ruta IAŞI – KOLN. Mai multe detalii despre baza Blue Air de la IAŞI. Spre finalul sezonului de vară, mai exact de la 1 octombrie 2016, Blue Air va inaugura ruta internă IAŞI – CLUJ – TIMIŞOARA.

Începând cu 1 iulie 2016, Wizz Air va deschide a 6-a bază din România, a 26-a din reţea, la Aeroportul Internaţional Iaşi. Va fi alocată o aeronavă de tipul Airbus A320, care va facilita şi deschiderea de noi rute. Dacă în prezent, Wizz Air operează zboruri spre 3 destinaţii (Londra, Milano, Veneţia), din iulie 2016 vor fi adăugate alte 5 noi rute: Bologna (BLQ), Larnaca (LCA), Roma Ciampino (CIA), Tel Aviv (TLV), Catania (CTA).

Nu este exclus să vedem şi alte rute noi!
Zboruri şi rute noi de la Cluj-Napoca

Startul noutăţilor în sezonul de vară e dat de LOT Polish Airlines, care va inaugura ruta Varşovia – Cluj începând cu 30 martie.

Wizz Air câştigă bătălia expansiunilor la Cluj, anunţând a 5-a aeronavă pentru baza din Cluj şi 6 rute noi. Din 22 iulie 2016, Wizz Air va fi al 3-lea operator aerian pe ruta Bucureşti – Cluj-Napoca, după Blue Air şi veteranul TAROM.

Blue Air nu are bază la Cluj, nu încă, dar a anunţat zboruri spre Dublin, Liverpool, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Mai multe detalii despre zborurile Blue Air de la Cluj.

Pentru celelalte aeroporturi din ţară, sezonul de vară 2016 nu aduce multe noutăţi cu privire la rutele regulate. La Bacău sunt aşteptate rutele Bacău – Madrid (28 martie) şi Bacău – Stuttgart (2 iunie). La Constanţa este aşteptată ruta Constanţa – Atena, care va începe la 1 iunie. La Sibiu este aşteptată ruta Sibiu – Koln, care va debuta pe 28 martie.

Aeroportul din Arad are o promisiune de zboruri interne şi internaţionale, dar ne abţinem de la comentarii până când vom avea toate datele operaţionale.

Cam acestea fiind spuse, noi vă dorim un sezon estival 2016 frumos, cu mult soare şi zboruri line!

Foto: Sorin Cuzuban

Leave A Reply

Your email address will not be published.