Diferența dintre carantină și izolare! Cum puteți suspenda temporar carantina!

0 342

Carantina se instituie pentru persoanele care nu sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt în una din două situații: sosesc în România din alte state sau sunt contact direct cu o persoană infectată. Pentru persoanele infectate (care au rezultatul pozitiv la un test PCR sau antigen) se instituie măsura izolării.

Diferența dintre carantină și izolare

Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare cum ar fi afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă, fără a se limita la acestea, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării etc., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

Cum puteți suspenda temporar carantina!

Analiza este realizată la nivelul centrelor județene de coordonare și conducere a intervenției.

Însă, dacă analizăm cu atenție acțiunile interzise în perioada stării de alertă, constatăm că nu sunt permise evenimente private de tip nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea. Totodată, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi sau discoteci.

Leave A Reply

Your email address will not be published.