blank

Dezastru aerian evitat la limită pe aeroportul din Austin, Texas!

0 677

Pe 4 februarie 2023, la ora locală 06:40 (UTC-6), un Boeing 737-700 Southwest Airlines (N7827A) a fost autorizat să decoleze de pe pista 18L de pe Aeroportul Internațional Austin, Texas, cu destinația Cancun, Mexic, ca zbor WN708. În același timp, un Boeing 767-300F FedEx Express (N297FE) sosind din Memphis, Tennessee, zborul FX1432, se afla pe finală scurtă și autorizat să aterizeze pe aceeași pistă.

Avionul FedEx a coborât până la 150 de picioare înainte de a întrerupe aterizare și a iniția un go-around spre stânga din cauza traficului de pe pistă. Avionul Southwest a fost instruit să întrerupă decolarea și să vireze la dreapta pe prima bretea posibilă, dar între timp, a continuat decolarea și a virat la dreapta imediat după decolare.

Dacă datele Flightradar24 sunt corecte (vezi videoclipul de mai jos), la un moment dat avioanele se aflau pe aceeași verticală, cu minimă separare.

La acea dată, vremea locală de pe aeroportul Austin consta în vizibilitate redusă și ceață. Avioanele nu se vedeau, iar turnul de control nu avea contact vizual cu pista.

FAA a recunoscut incidentul grav: „ Un avion cargo Boeing 767 operat de FedEx și-a întrerupt aterizarea sâmbătă pe aeroportul internațional Austin-Bergstrom, după ce un controlor de trafic aerian a autorizat un Boeing 737 operat de Southwest Airlines să plece înaintea avionului FedEx. 

NTSB a declarat că „ investighează un eveniment aviatic pe aeroportul internațional Austin-Bergstrom, care a avut loc sâmbătă, o posibilă incursiune pe pistă și survol care implică avioane de la Southwest Airlines și FedEx. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.