Destinații turistice ideale pentru pasionații de sport

0 251

Dacă pentru unii vacanța ideală înseamnă doar stat la plajă și baie în mare, pentru alții concediul perfect trebuie să includă și câteva ore bune de sport. Fie că vrei să joci baschet, fotbal sau tenis sau optezi pentru ciclism, alpinism, schi sau surfing, ai la dispoziție foarte multe destinații turistice.Pe lângă faptul că poți să te bucuri de mișcare și adrenalină, poți să îți dedici câteva ore vizitând locuri cu însemnătate istorică și sportivă cum ar fi stadioane, muzee, stațiuni. În plus, dacă îți plănuiești cum trebuie vacanța, poți să iei parte și la evenimente sportive de renume. Tour de France, Super Bowl, Campionatul Mondial de Fotbal, Jocurile Olimpice sunt doar câteva dintre ele.

De asemenea, dacă tot urmărești traseul unui sportiv sau a unei echipe anume, poți să optezi și pentru pariuri sportive. Pe lângă clasicele agenții de pariuri, operatorii de profil îți pun la dispoziție și varianta online, ideală atunci când ești în vacanță. În acest caz, ai nevoie doar de un telefon mobil, tabletă sau laptop și o conexiune la internet. Piața de pariuri este în continuă expansiune, iar asta se vede în fiecare an. Din ce în ce mai multe sporturi, meciuri și competiții sunt incluse, iar asta le oferă jucătorilor nu doar varietate, oportunități financiare, ci și siguranță.

Iată care sunt câteva dintre cele mai populare destinații turistice pentru iubitorii de sport:

Munții Alpi

Munții Alpi sunt renumiți în întreaga lume ca o destinație perfecte pentru schi și atrag milioane de turiști anual. Pârtiile sunt adaptate pentru toți schiorii și snowboarderi, de la copii până la vârstnici, de la amatori până la cei mai experimentați și sunt deschise  în majoritatea regiunilor din decembrie până în aprilie sau chiar mai. Printre cele mai renumite locuri se numără:  Zermatt, un mic orăşel de munte din Elveția, considerat unul dintre cele mai mari centre de schi și alpinism din lume; St.Moritz, tot în Elveţia, locul unde s-a născut turismul alpin de iarnă, în1864 sau Chamonix Mont Blanc, în Franţa, care atrage ca un magnet toţi iubitorii sporturilor extreme.

Aplii se bucură de popularitate și pe timpul verii. Dacă ești decis să dai marea pe munte, poți să faci ciclism, alpinism sau să te dai cu parapanta. De asemenea, lacurile alpine îi atrag pe înotători, surferi, dar și pe cei care vor să facă o plimbare cu iahtul.

Barcelona

Barcelona este o destinație turistică preferată de milioane de microbiști. Acolo găsești locuri unde poți să joci fotbal, dar poți să și urmărești partide de neuitat pe stadionul echipei FC Barcelona. Construit în 1957, Camp Nou are cinci stele după standardele UEFA și a găzduit o mulțime de meciuri la nivel internațional cum ar fi finale de Liga Campionilor sau meciuri ale naționalei Spaniei. Totodată, muzeul clubului FC Barcelona este vizitat în fiecare an de peste un milion de turiști. A fost înființat în anul 1984 și de atunci s-a tot mărit ajungând cel mai important muzeu al unui club de fotbal, fiind un punct de referință pentru alte muzee de acest gen.

Important de știut e că Barcelona nu se limitează doar la fotbal. Tenisul, sporturile cu motor sau ecvestre, atletismul, hocheiul, sunt sporturi iubite de spanioli și care pot fi practicate în vacanța ta acolo. 

Franţa

Dacă ești pasionat de ciclism nu ai cum să ratezi o vacanță în Franța. Ideal ar fi să îți plănuiești concediul atunci când are loc Tour de France (Turul Franței). Considerată una dintre cele mai dificile curse din lume, manifestarea sportivă a fost organizată pentru prima dată în 1903, acoperă o lungime totală de 3.500 km și se întinde pe durata a trei săptămâni. Competiția atrage la start cicliști și echipe din întreaga lume. 

Dacă te gândești să îți iei bicicleta în vacanță trebuie să ții cont de faptul că transportul cu avionul înseamnă costuri suplimentare de bilet, ambalaj. O altă variantă este să închiriezi o bicicletă la destinație.

Sydney

Cel mai mare oraș din Australia nu are cum să fie ratat de turiștii care sunt în căutarea unui concediu în care prioritate au activitățile în aer liber. Sydney oferă o varietate largă de sporturi nautice, de la jet schi, snorkelling, scufundări, canotaj, caiac, surfing, rafting, plimbări cu barca, dar și drumeții și călărie. O destinație la fel de importantă e și pentru iubitorii tenisului pentru că aici pot să urmărească meciuri din cadrul Turneului Apia International Sydney, WTA Tour și ATP World Tour.

Bali

Înconjurată de apele Oceanului Indian, Bali este o destinație care oferă sute de km de plaje, de la cele mai sălbatice, până la cele mai amenajate, cu facilități pentru o relaxare completă. Este și unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a face surf. Dacă ești începător, poți să alegi Kuta, Balangan și Dreamland, iar dacă ești expert în ale surfingului, poți să optezi pentru  Padang Padang și Nusa Dua.

Leave A Reply

Your email address will not be published.