Destinaţii noi de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

1 1.017

Îmi place cum se dezvoltă industria aviaţiei de transport civil şi de marfă în România. În ultima vreme observ o implicare tot mai mare a autorităţilor locale în dezvoltarea aeroporturilor şi în căutarea de soluţii pentru a aduce noi transportatori pe diferite aeroporturi din ţară.

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani, iar autorităţile locale vin cu veşti bune. Conform transilvaniabusiness, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, alături de directorul R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, au anunţat lansarea procedurii de selecţie publică de oferte pentru deschiderea de noi rute cu plecare de pe aeroportul clujean.

Comisia Europeană a aprobat acordarea unui ajutor financiar operatorilor aerieni care încep operarea de rute noi cu plecare de la Cluj-Napoca. Procedura se lansează în primă fază pentru destinaţiile Bruxelles Sud Charleroi (Belgia) şi Weeze-Dusseldorf (Germania). De asemenea, o nouă procedură de selecţie publică se va organiza în luna septembrie pentru alte patru noi destinaţii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) şi Berlin Schönefeld (Germania).

Operatorii, care vor deschide noi rute cu plecare din Cluj, vor beneficia de un ajutor pe cinci ani şi va fi de până la 14 euro/pasager îmbarcat în primul an. Operatorii aeriani pot beneficia de acest ajutor dacă vor semna acordul prin care îşi vor continua activitatea cel puţin încă 2.5 ani şi după expirarea celor 5 ani de subvenţii.

„Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este primul aeroport din România care a demarat o asemenea procedură ce contribuie semnificativ la creşterea numărului de destinaţii. Acest lucru asigură conformarea Aeroportului la cele mai riguroase standarde europene şi consacrarea lui drept cel mai important nod de comunicaţii aeriene din regiune, contribuind astfel la dezvoltarea judeţului şi a regiunii prin mărirea accesibilităţii mediului de afaceri, creşterea numărului de pasageri şi implicit a numărului de turişti”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.