blank

Despre stres, cu relaxare

0 1.075

În cadrul Târgului de Turism al României 2014, compania Balneoclimaterica S.A. a anunţat deschiderea hotelului Danubius Health Spa Resort Brădet din Sovata, în cadrul unui eveniment-brunch cu titlul “Despre  stres, cu relaxare”, ce a fost găzduit de Romexpo. A fost prima conferinţă de acest fel la care am participat şi mă bucur să văd că cineva pune accent de stres, în condiţiile în care tot mai multe persoane sunt stresate şi foarte puţine ştiu/recunosc cauzele şi cum să le combată.

În cadrul evenimentului, s-a discutat despre cauzele și efectele stresului asupra vieții noastre, despre rolul terapiilor corporale în managementul stresului, hotelul Danubius Health Spa Brădet fiind printre puținele din țară care oferă pachete turistice antistres (terapie integrată body &mind), pentru reechilibrare fizică și psihică. Pachetetele antistres vin în completarea ofertei de servicii de wellness, prevenție sau tratament balneoclimateric ale lanțului Danubius.

Au fost prezenţi jurnaliști, bloggeri de turism, reprezentanți ai unor corporații și agenții de turism partenere, alături de reprezentanții companiei: domnul Nagy Janos Fulop, Director General al Balneoclimaterica S.A., dr. Suzana Pretorian, Directorul Medical Danubius Health Spa,  Andrei Rusu, Director Operațiuni și Erik Szoboszlai, Director de Marketing și Vânzări la Danubius Hotels Group.

La finalizarea lucrărilor de reamenajare, după luna iunie a acestui an, hotelul Danubius Health Spa Brădet va fi clasificat în categoria 4* superior. Valoarea investiției se ridică la peste șapte milioane de euro.

Detalii program antistres Danubius Sovata

Programul este conceput pe 3 componente: relaxare, readaptare la efort și consiliere antistres coordonată de un specialist (psiholog). Include: consultație medicala, 2 ședințe de consiliere antistres (opțional) efectuat de psiholog, 13 proceduri (ex: masaj medical, masaj subacval, magnetoterapie, băi galvanice generale/4 celulare, oxigenoterapie, inhalații, electroterapie, împachetări cu nămol parțiale, gimnastică individuală, băi relaxante cu plante sau uleiuri esențiale, training autogen, etc.).

Mențiune: consilierea antistres este discuție de consiliere, nu psihoterapie. Nu se recomandă persoanelor suferind de stres major sau probleme psihiatrice.

Din toată conferinţa, am ajuns la concluzia că stresul stă la baza multor boli fizice şi psihice. Poate că ar fi bine să fim mai atenţi cu sănătatea noastră.

Boli Fizice si Psihice declansate de stres
Boli Fizice si Psihice declansate de stres

Pentru a neutraliza stresul, trebuie să recunoaştem starea de stres, să definim factorii de stres personali şi chiar să tratăm o serie de boli organice.

Neutralizarea stresului
Neutralizarea stresului

Călătoriile pot contribui la neutralizarea stresului. Aşa că vă recomand mai multă mişcare, mai multe plimbări în aer liber, mai multe călătorii, mai multe vacanţe şi chiar să ignoraţi anumite elemente din viaţa voastră care vă irită şi vă supără. Chiar şi alimentaţia poate preveni stresul sau poate agrava starea de stres. Fiţi Zen!

Leave A Reply

Your email address will not be published.