blank

Degustare de vinuri organizată de la KLM, totul la o altitudine de 10.000 metri

0 536

În 3 ani de AirlinesTravel, am avut ocazia şi plăcerea să particip la multe degustări de vinuri. Fiecare degustare este unică în felul ei pentru că şi vinurile sunt unice. Totul se desfăşoară într-un cadru de poveste pentru că fiecare vin are povestea lui. Vinul trebuie consumat într-un ritual special şi cu moderaţie, alături de preparate culinare atent alese.

Pe 19 iulie 2015, KLM a organizat o degustare de vinuri puţin altfel. Nu am participat la ea, dar ideea îmi place foarte mult pentru că aviaţia dă senzaţia şi zborul ne dă aripi. Pasagerii zborului KL605, care au călătorit Duminică, 19 Iulie, pe ruta Amsterdam – San Francisco la clasa World Business, au putut participa la o degustare de vinuri inedită, realizată la o altitudine de 10.000 metri.

KLM_Wine-Tasting-Flight-AMS-SFO-2

Degustarea a fost organizată sub îndrumarea oenologului Therese Boer și a inclus testarea a trei vinuri albe și trei vinuri roșii. Primele două clasate vor fi servite la bordul aeronavelor KLM începând cu această toamnă.
Este prima degustare din istoria KLM pe o rută intercontinentală.

Pasagerii aflați la World Business Class au degustat legați la ochi șase tipuri de vin, înainte de decolare și după, pentru a stabili dacă există o diferență între gustul vinului la sol și în aer. Într-adevăr, gustul și mirosul se diminuează cu 20% în aer, din cauza presiunii scăzute și umidității. Din acest motiv, mesele servite la bordul KLM sunt mai condimentate și vinurile selectate cu grijă. Vinurile cu un conținut ridicat de tanin au un gust mai neplăcut la altitudine mare și, prin urmare, nu figurează în selecția de vinuri KLM.

KLM_Wine-Tasting-Flight-AMS-SFO-1

Dintre cele șase tipuri de vin, primele două cele mai apreciate au fost alese pentru a fi servite la bordul KLM din toamnă. Este vorba despre vinurile The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franța) și Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).

O degustare inedită pentru vinuri inedite. Voi ce vinuri preferaţi?

Leave A Reply

Your email address will not be published.