Danemarca a renunțat la toate restricțiile COVID! Viața revine la normal!

0 766

Începând de astăzi, 1 februarie 2022, Danemarca a decis să elimine toate restricțiile COVID. ​Danezii nu mai au de marţi practic nicio restricţie anticoronavirus, în pofida faptului că incidenţa rămâne ridicată. Obligaţia de a purta mască sanitară este de acum de domeniul trecutului, la fel şi prezentarea „permiselor de sănătate” care demonstrează că posesorul s-a vaccinat pentru COVID-19, s-a recuperat după boală sau s-a testat şi e negativ.

Evenimentele se pot desfăşura de azi fără limită de participanţi şi petrecăreţii se pot înghesui fără mască pe ringurile de dans din cluburi. Toate acestea pot avea loc întrucât COVID-19 nu mai este considerat „critic pentru societate”.

Doar călătorii care intră în Danemarca trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării. Autorităţile daneze au luat o decizie similară în septembrie, dar măsurile au fost reintroduse treptat, după ce cazurile au început să se înmulţească.

Pe parcursul ultimei săptămâni, Danemarca a înregistrat între 33.000 şi 47.000 de cazuri noi zilnic, cifre care erau greu de imaginat înainte de apariţia variantei Omicron, cu nivelul ei ridicat de contagiozitate.

Totuşi, spitalele nu s-au aglomerat, aşa cum existau temeri în trecut. Rata ridicată de vaccinare este considerată a fi principalul motiv pentru care sistemul de sănătate s-a menţinut bine. Spitalele sunt încurajate să ceară vizitatorilor să poarte măşti şi să folosească permisele sanitare pentru a-i proteja pe cei vulnerabili şi vârstnici.

„Am trecut de faza critică”, a declarat săptămâna trecută premierul danez Mette Frederiksen, anunţând iminenta ridicare a măsurilor, conform hotnews.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.