blankblank

Cum poți ajunge la aeroportul Otopeni atunci când nu locuiești în București?

0 164

Aeroportul Henri Coandă din Otopeni este cel mai important din România ca număr de curse și opțiuni de zbor. Se află la 18 km de București, deci relativ aproape pentru locuitorii capitalei. Însă, pentru cei veniți din provincie, transportul până la aeroport poate fi problematic. Dacă nu cunoști capitala, poți întâmpina dificultăți în schimbarea mijloacelor de transport sau în găsirea celui potrivit. În continuare îți prezentăm opțiunile pe care le ai dacă nu ești din București și vrei să ajungi la aeroportul Otopeni. 

Rezervă un loc la o agenție care face transport până la aeroport

Cel mai simplu mod de a ajunge la Otopeni este să apelezi la o agenție care se ocupă cu închirieri auto pentru transferul la aeroport și transport persoane. Rezervi un loc online și te bucuri de condiții bune și transport punctual. Unele autocare au și internet 4G. Ai suficient spațiu pentru depozitarea bagajelor și ajungi mereu la destinație în timp util. Nu stai cu grija schimbării mijloacelor de transport sau a condusului, astfel că te poți relaxa. 

Închiriază o mașină

Dacă îți place să conduci sau să călătorești singur și să pleci la ce oră vrei tu, poți închiria o mașină. Unele companii care oferă astfel de servicii îți dau posibilitatea de a lăsa autoturismul în parcarea aeroportului. Ei o preiau și chiar ți-o pot aduce înapoi în ziua în care te întorci, astfel încât să ai cu ce să te deplasezi acasă. Poți închiria mașini de dimensiuni diferite, în funcție de numărul de pasageri și bagaje. 

Mergi cu trenul 

Dacă mergi cu trenul din localitatea în care stai până în Gara de Nord, poți călători apoi tot cu trenul până la aeroport. Ține cont însă că deseori sunt întârzieri pe liniile din țară, în special pe distanțe lungi. În plus, uneori călătoria este neplăcută, din cauza condițiilor din trenuri. 

În anul 2020 s-a deschis linia de cale ferată care leagă Gara de Nord de aeroportul Henri Coandă. Trei companii operează pe această linie, iar trenurile circulă foarte des, în fiecare zi. Durata călătoriei este de 20 minute. Avantajul călătoriei cu trenul este că nu depinzi de trafic si astfel ai plecari si sosiri la ore fixe. Îți poți achiziționa un bilet sau, la unele companii, plăti direct în tren, cu cardul. Există și posibilitatea achiziționării unui abonament lunar integrat, cu care poți folosi autobuzele, tramvaiele, troleibuzele și trenul până la aeroport. 

Curse auto către București

Multe companii de transport din țară au curse către București. De fapt, din fiecare județ poți călători spre capitală cu un microbuz sau autocar. Trebuie să verifici însă programul acestora, ca să fii sigur că ajungi la timp. De asemenea, este bine să verifici calitatea serviciilor, pentru că unele companii anulează curse. Spre deosebire de traseele care te lasă la aeroport, acestea te lasă la diferite autogări. 

Dacă ai ajuns în București cu un microbuz sau te-a transportat cineva, una dintre opțiunile disponibile pentru călătoria la aeroport este autobuzul. Din păcate, există o singură linie care face legătura între capitală și aeroport: 783. Autobuzul circulă zilnic și are un program fix, însă traficul poate produce întârzieri.

Trebuie să iei în calcul acest aspect și să pleci puțin mai devreme, în special la orele de vârf. În medie, o călătorie cu autobuzul 783 până la aeroport durează 45 minute, de la un capăt la altul al traseului. Punctul de plecare este Piața Unirii 2 și cel final este terminalul Sosiri. Sunt 16 stații pe parcurs, inclusiv una la terminalul Plecări.

Există mai multe modalități prin care poți ajunge la aeroportul Otopeni când nu ești din București. Alege-o pe cea mai convenabilă pentru tine. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.