Croația a setat valabilitatea certificatelor de vaccinare COVID-19 la 210 zile

0 354

Croația este prima țară din Europa, și probabil din lume, care a setat valabilitatea certificatelor de vaccinare COVID-19 la 210 zile. Potrivit anunțului făcut de autoritățile croate, tuturor călătorilor li se va interzice intrarea în statul balcanic dacă nu prezentă un rezultat negativ al unui test PCR sau test antigen în contextul în care au trecut mai mult de 210 zile de când a fost administrată a doua doză din orice vaccin aproba de autoritățile europene.Călătorii trebuie să dețină un certificat care să ateste că au primit prima doză de vaccin Pfizer, Moderna sau Gamaleya, pe baza căreia pot intra în Republica Croația în perioada de 22 până la 42 de zile de la primirea vaccinului sau 22 la 84 de zile de la primirea primei doze de vaccin AstraZeneca”, se arată în comunicatul de presă publicat de guvern.

Din cauza ultimei decizii a Croației, aproximativ 528 de călători slovaci, inclusiv președintele slovac Zuzana Čaputova, care a primit al doilea vaccin pe 21 ianuarie, vor avea timp să viziteze Croația doar până pe 16 august.

O astfel de decizie a fost luată în încercarea de a relansa sectorul turistic, care a fost afectat semnificativ de pandemie. 20% din veniturile țării din sectorul turistic provin de la străinii care vizitează țara în timpul sezonului estival.

Cu toate acestea, traficul turistic va depinde de situația epidemiologică din Croația și din alte țări. În prezent, Croația este clasificată în lista portocalie conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), ridicând îngrijorarea autorităților croate că o astfel de situație ar putea duce la o posibilă scădere a cererii pe turism.

Leave A Reply

Your email address will not be published.