COVID-19 Daily – 26 iulie 2021: Certificatul de vaccinare va fi obligatoriu în Franța; președintele Tunisiei a demis guvernul; China a raportat 76 de noi cazuri!

0 515

O nouă zi, noi informații despre evoluția pandemiei de COVID-19 și ce alte măsuri iau țările. China începe să raporteze noi cazuri, Franța adoptă certificatul de vaccinare la nivel național, iar Tunisia se confruntă cu o nouă criză politică. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 26 iulie!

  • Președintele Tunisiei a blocat parlamentul și a demis guvernul la câteva zile după protestele din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Miscarea pare să fie susținută de armată, dar criticii au numit-o lovitură de stat.
  • Ryanair a raportat o pierdere de 321 milioane dolari în primul trimestru. CEO-ul Michael O’Leary a dat vina pe anularea zborurilor de Paște și recuperarea lentă a zborurilor din cauza restricțiilor impuse de țările UE în lunile mai și iunie”. El a adăugat că ar putea exista o creștere a cererii până în septembrie, întrucât părți mari din Europa vor fi complet vaccinate.
  • Aeroportul Heathrow din Londra a cerut guvernului să ușureze restricțiile de călătorie pentru ca pasagerii vaccinați să ajungă din urmă cu restul Europei. Cel mai aglomerat aeroport din Europa a suferit o pierdere de 4 miliarde de dolari din cauza pandemiei.
  • Expertul în boli infecțioase al guvernului SUA, Anthony Fauci, a declarat duminică că unii americani ar putea avea nevoie noi vaccinuri pe măsură ce cazurile cresc și se răspândește varianta Delta. El a adăugat că oficialii din domeniul sănătății se gândesc, de asemenea, dacă să revizuiască recomandarea cu privire la mască pentru americanii vaccinați. 

China a raportat 76 de noi cazuri

  • Echipa de canotaj a Olandei se autoizolează la Tokyo și doi jucători de tenis au ieșit de la Jocurile Olimpice din cauza unor noi cazuri de COVID-19. În ciuda restricțiilor, pandemia a afectat foarte mult Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până în prezent, 16 sportivi au fost depistați pozitiv și, în general, au existat 148 de cazuri legate de olimpiadă. 
  • Certificatele de vaccinare ar putea deveni în curând o prezență constantă în Franța, întrucât parlamentul țării a votat extinderea decretului președintelui de a face obligatorii permisele de sănătate în unele locuri. Noua legislație ar face ca certificatul de vaccinare să fie obligatoriu pentru a vizita restaurante sau cafenele și chiar pentru a călători cu trenuri interurbane.
  • Irlandezii vaccinați sau recuperați după boală pot lua masa la interior în restaurante, pub-uri și cafenele. Se estimează că 68% dintre adulții din țară au fost complet vaccinați, dar spitalizările cresc, de asemenea, în mod constant.
  • China a raportat 76 de cazuri noi, determinând autoritățile să testeze milioane de oameni. Țara are o abordare cu risc zero față de pandemie și a închis intrarea în orașe din cauza apariției unor grupuri mici.
  • Rusia a raportat luni 23 239 de cazuri noi și 727 de decese, ridicând numărul total al cazurilor raportate până la 6 149 780. Numărul morților din țară a ajuns la 154 601.
  • Numărul cazurilor noi din Germania ar putea crește până la aproximativ 100 000 pe zi în următoarele câteva luni, potrivit șefului cabinetului cancelarului Angela Merkel. De asemenea, el a sugerat impunerea de restricții persoanelor care refuză vaccinul.
Leave A Reply

Your email address will not be published.