Coronavirus: Țările din zona roșie și țările din zona galbenă. Vezi dacă intri în carantină sau izolare la domiciliu! (update 23.03.2020)

0 8.201

Pandemia de Coronavirus se extinde alarmant de repede în fiecare zi. Mii de cazuri noi sunt anunțate peste tot în lume, dar preponderent în Europa. Până în prezent, 340,032 de persoane au fost depistate cu noul virus COVID-19, dintre care 14,704 au murit, iar 99,016 s-au vindecat.

Vreme de aproximativ 2 luni, China – regiunea Hubei a fost epicentrul epidemiei. Iar de aproximativ 4 săptămâni, epicentrul s-a mutat în Europa, mai exact în Italia. Și de aici în majoritatea țărilor europene. Iar la nivel global s-a decretat Pandemia de Coronavirus.

Și, inevitabil, virusul COVID-19 a ajuns în România. În prezent sunt raportate 433 de cazuri, dintre care 62 persoane s-au vindecat și au fost raportate 3 decese. Și cu siguranță numărul celor infectați va crește.

Pentru a limita răspândirea virusului și pentru a ține sub control situația celor ce sosesc în România, Institutul Național de Sănătate Publică a împărțit țările și zonele afectate pe culori: roșu și galben.

Țările din zona roșie

Dacă veniți în România dintr-o țară sau regiune aflată în zona roșie, veți intra automat în carantină instituționalizată timp de 14 zile, adică în locuri special amenajate. Din zona roșie fac parte: China – regiunea Hubei;
Italia – întreaga țară; Iran – întreaga țară; Coreea de Sud – Daegu (oraș) și Cheongdo (județ).

Țările din zona galbenă

Dacă veniți în România dintr-o țară sau regiune aflată în zona galbenă, veți intra automat la izolare la domiciliu pentru 14 zile. Țările și regiunile pe lista galabenă: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării care nu este în „zona roșie”, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză – partea ţării care nu este în „zona roșie”, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

Menționăm că pe lista galbenă sunt țări și regiune unde s-au înregistrat peste 500 de cazuri cu noul Coronavirus. Lista actualizată pe 23 martie 2020 (lista se va actualiza frecvent) în baza hotărârii nr 10 din 14.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Despre Coronavirus / COVID-19 vă recomandăm să vă informați din surse sigure, cum ar fi Institutul Național de Sănătate Publică din România. Informații despre alerte de călătorie și informații utile de la MAE.ro și de la Ministerul Afacerilor Interne.

Echipa AirlinesTravel.ro vine în ajutorul vostru și centralizează sub tag-ul Coronavirus cât mai multe informații din industria aviației comerciale. Pandemia de Coronavirus a lovit puternic în turismul global și în aviația comercială. Sute de mii de zboruri au fost anulate, zeci de țări au închis granițele pentru străini, companiile aeriene sunt nevoite să rețină la sol sute de avioane și să trimită în concendiu fără plată mii de angajați. Au trecut aproximativ 3 luni, timp în care totul s-a schimbat pe planeta asta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.