blank

Coronavirus: Ryanair ar putea anula până la 80% din zboruri

0 1.159

Pandemia de COVID-19 a escaladat foarte repede în această lună, forțând guvernele multor țări din Europa să ia măsuri drastice. Acest lucru a avut un impact negativ asupra transportului și turismului. Companiile aeriene au fost nevoite să anuleze mii de zboruri de la o zi la alta.

Inclusiv companiile aeriene din RYANAIR GROUP (RYANAIR, Lauda, Buzz Air, Malta Air) au avut de suferit. E o situație fără precedent în epoca modernă.

În ultimele 7 zile, Italia, Malta, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Grecia, Maroc, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Norvegia și Cipru au impus interdicții de zbor de diferite grade. Unele țări au anulat toate zborurile către / din țară. Alte țări au interzis zborurile către / dinspre țările cu risc ridicat de infecție cu Covid-19.

Ryanair ar putea anula până la 80% din zboruri

În weekend, de exemplu, Polonia și Norvegia au interzis toate zborurile internaționale, în timp ce în alte țări (fără interdicții de călătorie) a existat o reducere drastică a ATC (Air traffic control) și a serviciilor esențiale pentru aeroport.

În urma acestor restricții, Ryanair se așteaptă ca aproximativ toată flota să fie reținută la sol în Europă, în următoarele 7 – 10 zile. Sunt și țări în care flota RYANAIR nu va fi reținută la sol, dar există restricții de distanțare socială. Iar aceste restricții pot face ca zborurile să fie imposibil de operat.

Iar viitorul este sumbru pentru RYANAIR. Pentru lunile mai și aprilie, oficialii celui mai mare transportator low-cost din Europa se așteaptă să reducă programul operațional până la 80% față de o perioadă normală. Dar este exclus ca întreaga flotă să rămână la sol.

Ryanair ia măsuri imediate pentru reducerea cheltuielilor operaționale și îmbunătățirea fluxurilor de numerar. Aceasta va implica punerea la sol a aeronavelor excedentare, blocarea recrutărilor. Totodată va solicita angajaților să intre în concediu (voluntari). La 12 martie, RYANAIR avea numerar de peste 4 miliarde de EURO.

În acest moment, sunt greu de estimat impactul și durata pandemiei de COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.