blank

Coronavirus: Israel anunta primele masuri de relaxare si reia turismul intern din 3 mai

0 1.158

După aproape două luni de carantină și măsuri severe impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Israel anunță primele măsuri de relaxare în ceea ce privește deplasarea cetățenilor în interiorul țării și activitățile economice. 

Printre altele, a fost anunțată și reluarea turismului intern începând cu data de 3 mai, urmând ca alte restricții ce îi privesc pe turiștii străini să fie relaxate treptat, în funcție de evoluția răspândirii virusului. 

Pe plan mondial, Israel are una dintre cele mai mici rate de deces ca urmare a coronavirusului

Relaxarea măsurilor severe instaurate ca măsură de prevenție împotriva COVID-19, apare pe fondul unor cifre încurajatoare cu privire la modul în care statul Israel a reușit să țină sub control pandemia.

În prezent, statisticile cu privire la numărul de decese ca urmare a coronavirusului înregistrate în Israel arată că în această țară rata mortalității este printre cele mai mici la nivel mondial – 25 morți la 1 milion de persoane, în total 219 decese și 15,870 cazuri confirmate, dintre care mai mult de jumătate sunt deja vindecați, iar cazurile grave reprezintă 2% din total. În ultimele 2 săptămâni, numărul de persoane vindecate îl depășește considerabil pe cel de noi infecții.  

De duminică, 3 mai 2020, se reia turismul intern în Israel

Dat fiind că turismul este o componentă importantă atât pentru economia Israelului, cât și pentru starea de bine a cetățenilor acestei țări, oficialitățile au decis să repornească treptat și acest sector.

Se vor deschide mai întâi unitățile de cazare în regim Bed&Breakfast și așa-numitele “Zimmer”, un tip de cazare specific zonei rurale israeliene, o idee mai mici ca și dimensiuni decât B&B, dar de multe ori mai luxoase și care conferă mai multă intimitate și confort turiștilor. Multe dintre aceste unități de cazare aparte denumite Zimmers (sunt peste 1,500 în întreaga țară) se află în zona Deșertului Negev și Mării Galileei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.