blank

Coronavirus: Cathay Pacific are 120 de avioane la sol și a redus numărul zborurilor cu 75%

0 875

Epidemia de Coronavirus lovește și în turism, în special în companiile aeriene. Mii de zboruri au fost anulate la nivel global, milioane de turiști afectați și mai multe companii aeriene sunt în pragul colapsului.

Conform site-ului www.scmp.com (South China Morning Post), Cathay Pacific Group (Cathay Pacific și Cathay Dragon) are 120 de avioane la sol în orice moment din totalul de 200 de aeronave. Iar numărul zborurilor a scăzut cu 75%. Din totalul de 1470 de zboruri săptămânale programate pentru februarie, 1120 de zboruri au fost anulate. Statistica este pe februarie și cu siguranță se va prelungi pe martie.

Cathay Pacific are 120 de avioane la sol

În vremea epidemiei SARS, Cathay Pacific avea la sol 30% din flota sa (22 de avioane din totalul de 80 de avioane), iar numărul zborurilor a fost redus cu 45%. În prezent, amprenta Coronavirus este mult mai mare.

În ultimele două săptămâni, Cathay Pacific a trimis în concediu fără plată, pe durata a 3 săptămâni, aproximativ 27.000 de angajați. De asemenea, au închis temporar trei dintre saloanele lor premium de la Aeroportul Internațional Hong Kong.

Și situația se poate agrava în luna martie. Epidemia de Coronavirus s-a mutat din China în Coreea de Sud, Iran și Italia. Numărul zborurilor anulate va crește cosiderabil în următoarele săptămâni. Și repetăm!!! Toate acestea pentru că oamenii refuză să mai călătorească, dar și pentru că există unele restricții de călătorie pe anumite regiuni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.